Canyon cykler

Canyon cykler kan kun købes direkte hos Canyon selv. Den tyske cykelproducent blev skabt af brødrene Roman og Franc Arnold, som i 1985 grundlagde Radsport Arnold GmbH, hvis mål var at opbygge en forretning som cykeldelsleverandør. I 1996 sendte de den første Canyon cykel på gaden, og i 2002 skiftede virksomheden navn til Canyon Bicycles GmbH. Canyon fremstiller både racercykler, triatloncykler og mountainsbikes.

Fra hovedkvarteret i Koblenz fortsatte Canyon strategien at forblive en internet-virksomhed. Filosofien var (og er), at man som kunde sparer en masse ved at undgå de fordyrende mellemled. Og måske er det dette faktum, der gør, at man med  Canyon cykler får rigtig meget for pengene. Det er ikke mange andre, der kan sælge et kvalitets-carbon-stel med Shimano Ultegra og kvalitetshjul som DT Swiss Performance LN for omkring 25.000 kr.

Canyon har haft held med at tiltrække nogle af Tysklands dygtigste ramme-byggere, og man har gjort dette bevidst netop for at sikre, at man kan bibeholde den topkvalitet, når det gælder rammer.

Uden fysiske cykelbutikker er et af Canyons primære forhindringer dog, at kunden kan have svært ved at finde den rigtige størrelse racercykel. Derfor gør man enormt meget ud af kundevejledning, der både kan foregå via Canyons hjemmeside eller ved at kontakte Canyons kundeservice.

I Schweiz hedder Canyons cykler Coast, i det der dér findes en anden cykelfabrikant, der har rettighederne til Canyon-navnet. Det er dog stadig “rigtige” Canyon cykler, man køber.

Canyon cykler på World Tour

I 2012 var Canyon cykelsponsor for russiske Katusha – et af holdene på cykelsportens World Tour. Canyon cykler har optrådt på den professionelle cykelscene siden 2007, og det tyske cykelmærke har fejret flere store triumfer. Da Cadel Evans vandt VM i landevejs-cykling i 2009 i Mendrisio i Schweiz var det på en Canyon racercykel, og den belgiske én-dagsløbs-specialist Philippe Gilbert sejrede samme år i Monument-klassikeren Lombardiet Rundt – også på en Canyon cykel.

I dag er Canyon cykelsponsor for hele to World Tour-hold, Moviestar og Alpecin Deceuninck.

Canyon Cykler - Canyon Ultimate CF