Giant cykler

Giant blev grundlagt i 1972 i Dajia i Taiwan, samme år som et andet Taiwan-cykelmærke, nemlig Merida. Til at begynde med fremstillede Giant cykler for andre cykelmærker, men i 1980erne besluttede man sig for at bygge Giant cykler under eget brand.

Giant fremstillede i 1987 den første carbonracercykel, som var så rimelig i pris, at den ikke blot var forbehold de professionelle ryttere. Modellen hed Cadex 980 og bestod af carbon-rør, der blev holdt sammen af aluminium-samlinger.

I 1990erne var Giant cykelsponsor for det stærke ONCE-hold, men siden 2009 blev Giant mest blevet associeret med Rabobank, og i dag er Giant stadig repræsenteret blandt holdene på UCIs World Tour som cykelsponsor for det australske cykelhold Team Jayco-Alula.

I følge Giant selv er de verdens største producent af cykler, og de fremstiller cykler til stort set alle behov og målgrupper. Giant cykler forhandles i over 10.000 cykelforretninger i mere end 50 lande, og Giant sælger mere end 5 mio. cykler om året. I 2007 omsatte Giant for mere end 4,5 mia. kroner.

Giant cykler produceres i Taiwan

Giant TCR Advanced SL

Hvor kan man købe Giant cykler billigt?

Giant racercykler er ganske udbredte i Danmark og føres i flere cykelforretninger, bl.a. CykelExperten og CykelPartner. Netop fordi Giant er nemme at få fat i i Danmark, er det også nemt at finde en Giant racercykel brugt.

Du kan også vælge at købe en ny Giant racercykel i England – ofte til bedre priser end i cykelbutikkerne i Danmark. Vær dog opmærksom på told-reglerne! Hos Cyclestore.co.uk og Tredz.co.uk  fører man Giant cykler, og de har både TCR-serien og Defy-serien i flere udgaver. De har også Avail og Trinity serierne på lager.

En oversigt over Giant racercykler

Der findes en del forskellige Giant cykler på markedet i dag. Nedenstående oversigt er et forsøg på at give et overblik over Giants racercykel-serier. Overordnet set inddeler Giant deres racercykler til mænd i to serier, TCR som er race/konkurrence-serie og Defy, som er Giants performance-serie, der fokuserer en smule mere på kørekomfort. Desuden findes Avail-racerserien designet til kvinder. Giants enkeltstartscykler hedder Trinity.

Giant racercykler er kendetegnede ved deres anvendelse af sloping – altså et meget skråt overrør.

Leder du efter en brugt Giant racercykel, så vær meget omhyggelig med at bemærke modellens navn, da der er forskelle i nypris, der er værd at have for øje i forbindelse med en handel. Bemærk også at Giant laver en cykelcross-model, der hedder TCX, som ikke bør forveksles med en TCR.

På listen over Giant cykler neden for er modellerne listet dyrest-til-billigst.

Giant TCR

Giants race/konkurrence-serie.TCR står for Total Compact Road, der er en betegnelse for Giants kompakte rammedesign med en stejl sloping. Fås i str.: XS, S, M, M/L, L, XL

Giant Defy

Giant Defy-serien er en serie af racercykler, der er designet til at give en god balance mellem hastighed og komfort. Disse cykler har en letvægtsramme af aluminium og en mere afslappet geometri end nogle andre racercykler, hvilket giver rytteren en mere behagelig køreoplevelse.

Giant Contend

Giant Contend-serien er en serie af racercykler, der er designet til begyndere og mellemniveau-ryttere, der ønsker en pålidelig og alsidig cykel. Disse cykler har en letvægtsramme af aluminium og en mere opretstående geometri end nogle andre racercykler, hvilket giver rytteren en mere afslappet siddestilling.

Giant Propel

Giant Propel-serien er en serie af aerodynamiske racercykler, der er designet til at give rytteren en fordel på flade veje og i sprinter. Disse cykler har en letvægtsramme af kulfiber og et strømlinet design, der reducerer luftmodstanden og øger hastigheden.