Cykelferie med racercykel

Cykelferie bliver stadig mere og mere populært – og med god grund. For dem der gerne vil nyde naturen, er det en fantastisk måde at holde ferie på, og ligesom med skiferie kan cykelferien sammensættes på mange måder. Flere rejseselskaber tilbyder samlede pakkeløsninger, hvor alt er planlagt for én. Vi forsøger på disse sider at give ideer til dem, der selv vil sammensætte deres ferie på racercykel.

Hvilke rejsemål skal man vælge til sin cykelferie?

For racercykel-entusiaster er det oplagt at finde et sted, hvor der er nogle bjerge. I forhold til de stigninger, vi er vant til fra Danmark, skal der faktisk ikke nødvendigvis de største Alpetinder til for at udfordre os. Mange er dog vilde med tanken om at prøve de legendariske bjergtoppe, vi kender fra Tour de France, så Alpe d’Huez og Mont Ventoux er naturligvis populære mål. Man skal selvfølgelig huske på, at de berømte Alpetoppe ligger langt fra stranden og vandet – hvis man havde tænkt sig at kombinere det hårde slid på raceren med en god gang afslapning ved vandet.

Mange sværger derfor til de spanske alternativer som La Santa Sport på Lanzarote, Gran Canaria eller især Mallorca. Læs mere om cykelferie på Mallorca. Men også cykelferie i Østrig er populært.

Skal man leje cykel eller selv tage sin egen racercykel med?

De fleste vil nok gerne køre på deres egen cykel, hvis de skal på cykelferie ude i Europa. Og det er da også bedst at køre på en cykel, man kender og som er tilpasset éns behov. Man skal dog være opmærksom på de risici, der følger med, når man får transporteret sin cykel i et flylastrum. Selvom man får fat i en cykelkasse, ved man aldrig helt, hvad ens cykel bliver udsat for på rejsen. Hvis du har en cykel med integreret saddelpind, er det ofte sådan, at du slet ikke kan få den ned i en cykelkasse.

Hvis du beslutter dig for at medbringe din egen cykel, så sørg for at forhøre dig hos flyselskabet først. Hos nogle flyselskaber anses en cykeltaske/-kasse som et stykke indchecket bagage, så alt efter hvor mange stykker bagage, der er inkluderet i billetprisen, kan der være en omkostning forbundet med at medbringe cyklen. Husk også at man i nogle tilfælde skal bestille OG bekræfte medbringelse af sportsudstyr i forvejen. Rejser du f.eks. med SAS, kan du anmode om at medbringe din cykel, når du booker dit fly, men du kan også indsende anmodningen senere under “Mine bookinger” på deres hjemmeside.

Vælger du at leje cyklen på destinationen, bør du sikre dig at, udlejningsstedet har et godt ry, OG at du kan bestille din cykel hjemmefra. De fleste steder kan man få tilpasset cyklen nogenlunde på forhånd. Især ramme-størrelse og klampesystem er vigtigt at vælge på forhånd, men eventuelt også hjul og gearsystem. At leje en cykel kan jo også være en kærkommen lejlighed til at prøve noget nyt.

Cykelferie