Cykelferie i Østrig

Cykelferie på racercykel i Østrig er en rigtig god mulighed for at opleve flotte bjergruter og unik alpe-hygge, som man kender det fra skiferierne. Østrig byder på mange muligheder og steder at tage udgangspunkt i, men vi har valgt at fokusere på Tyrol og Salzburg.

Cykelferie i Østrig? Tjek Tyrol på racercykel

Innsbruck

“Alpernes Hovedstad” er oplagt at vælge som udgangspunkt for en cykelferie i Østrig. Her kan du hurtigt komme ud af byen og nå bjergene, der byder på varieret terræn og mulighed for at sammesætte et program, der passer de fleste i forhold til sværhedsgrader. Man kan også vælge at hvile benene en dag eller to og tage ture i Inntal-dalen, hvor der er mange bilfrie cykelstier. Innsbruck lagde asfalt til VM i landevejscykling i 2018, hvor Alejandro Valverde løb af med sejren, så man får også her mulighed for at mærke cykelhistoriens vingesus.  Du kan finde hotel i Innsbruck her. Flere steder på nettet anbefales Hotel Seppl i Mutters til racercykelentusiaster, så det er værd at tjekke ud.

Du kan også søge hotel i Innsbruck på trivago.dk her.

Sölden

Vil man prøve kræfter med de barske stigninger Timmelsjoch og Rettenbachferner, er Sölden et oplagt udgangspunkt. Sölden er et populært skisportssted om vinteren, og der er ganske mange overnatningsmuligheder i byen.

Salzburg på racercykel

Salzburg byder på andet en Grossglockner – Østrigs højeste bjerg, der knejser over regionen med sine imponerende 3.798 meters højde. Salzburg har tre “cykel-regioner”, Pinzgau, Salzburger Sportwelt og Salzburgerland-Salzkammergut.

Pinzgau

Pinzgau har masser af ruter til motionisten, men der er bestemt også udfordringer for de ambitiøse. Grossglockner i Hohe Tauern nationalparken er et must, hvis du vil have syre i benene. Pinzgau ligger desuden i kort afstand til Salzburg-by, der kan give adspredelse fra strabadserne i sadlen.

Find hotel i Pinzgau på Hotels.com    |   Find hotel i Pinzgau på trivago.dk

Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt byder på over 20 forskellige cykelruter i alle sværhedsgrader. Både flade stykker, lette stigninger og så de rigtig hårde. I området findes kendte skisportsteder som Wagrain, Flachau og St. Johann, så der er masser af alpe-idyl – og masser af højdemetre.

Find hotel i Salzburger Sportwelt på Hotels.com

Salzburgerland-Salzkammergut

Salzburgerland-Salzkammergut byder på et netværk af 6000 km veje på kryds og tværs mellem de 6 regioner, der udgår dette racercykelparadis. Flade stykker, super-hårde stigninger og azurblå bjergsøer – samt de mageløse bjergtinder i baggrunden – gør området særdeles populært for racercykelentusiaster. Fuschl-søen er et godt udgangspunkt og der er flere hoteller ved Fuschlsee. Men der er en del hoteller i Salzburg at vælge imellem.

Søg Hotel i Salzburg på trivago.dk

Cykelferie Østrig

Læs også om Cykelferie på Mallorca