Cykelferie på Mallorca

Cykelferie på Mallorca er oplagt af flere grunde. Først og fremmest byder øen på stor variation i forhold til sværhedsgraden og giver derfor mange muligheder for at sammensætte et passende program. For det andet er flyveturen relativt kort – ca. 3 timer, hvilket bestemt er overkommeligt. Og så er der vejret. Mallorca har et skønt klima og er velegnet til cykelferie stort set hele året, omend sommeren kan være ret varm og måske ikke er lige indbydende for alle.

Tjek flypriser på momondo.dk

Hvor på Mallorca er det bedst at cykle?

Som man kan se på kortet, er den sydlige del af Mallorca den mindst udfordrende i forhold til stejle stigninger. Også vejene omkring hovedbyen Palma de Mallorca er relativt flade, men afstandene på øen er ikke store og en tur ind i landet – til f.eks. Llucmajor – er kun ca 30 km. Palma er ikke umiddelbart oplagt at bo i, hvis man gerne vil have udfordringer f.eks. over en hel uge, men til gengæld er der mange hoteller at vælge imellem. 

Find hotel i Palma de Mallorca hos Hotels.com her   |    Find hotel i Palma de Mallorca på trivago.dk her

Cykelferie Mallorca - kort

østsiden af øen er der også relativt flade ruter nær de populære feriebyer, Cala Bona og Cala Millor. Man kan dog finde en masse fortrinlige cykelruter langs kysten og opleve de idylliske havnebyer, der ligger som perler på en snor. Man kan også godt finde gode stigninger ved at køre ind i landet – eksempelvis en fin lille tur fra Cala Millor til Ca’n Picafort på nordkysten – en tur på enten 35 km hvis man kører over Artá, eller ca. 48 km hvis man tager ruten via Manacor. 

Find hotel i Cala Millor på Hotels.com her    |  Find hotel i Cala Millor på trivago.dk her 

Nordkysten

Det oplagte valg

Mallorcas nordlige kyst er måske den mest oplagte, hvis man vil sikre sig, at man kan planlægge ruter, der tilgodeser både dem som vil have lækre brede cykelstier langs kysten, og dem der vil udfordres af skrappe stigninger. Det er nemt at komme til de gode ruter i Tramunta-bjergene ved at køre ind i landet fra kysten mod f.eks. Pollensa. I området omkring Puerto de Pollensa er der mange ruter, og for dem, der vil indkassere hårde bjergpoint, er en tur ud til spidsen Cap Formentor en oplagt udfordring.

Man kan vælge at bo i selve Pollensa, der dog ligger godt 7 km inde i landet, eller man kan vælge den hyggelige Puerto de Pollensa, hvis man vil tættere på vandet.

Man kan også sagtens gå efter den ret turistprægede Alcudia, hvor der naturligvis er mange turister og børnefamilier, men også rigtig mange muligheder for at finde et passende hotel. Samtidig er Alcudia ganske hyggelig og kan byde på god adspredelse i form af swimmingpoolen eller den fine strand – og god aftenstemning. 

Find Hotel på Hotels.com:

Find hotel i Alcudia  |  Find hotel i Puerto de Pollensa   |   Find hotel i Pollensa

Find Hotel på Trivago.dk:

Find hotel i Alcudia  |  Find hotel i Puerto de Pollensa   |   Find hotel i Pollensa

Find Hotel på Booking.com:

Find hotel i Alcudia

Vestkysten

Cykelferie på Mallorca på den hårde måde

Mallorcas vestkyst byder på de største udfordringer i form af stigninger. Tramuntana-bjergene strækker sig fra nord til syd, og her kan du sagtens få trænet både stigninger og nedkørsler. Det er oplagt et finde hotel i Puerto de Sóller, der ligger tæt på bjergvejene og samtidig byder på afslapning ved vandet og idylliske omgivelser, en smuk by og en skøn lystbådehavn.

Find hotel i Puerto de Sóller her.

På Bogreolen.dk kan man købe en kortsamling over Mallorca. Kortene har indtegnet cykelruter på både den nordlige og den sydlige del af øen. I plastomslaget ligger også et hæfte på 86 sider med beskrivelse af cykelruterne.