Kyklos cykler

Kyklos Bikes, som blev lavet af den italienske professionelle cykelrytter Danilo Di Luca, var en cykelproducent, der var aktiv i perioden mellem 2011 og 2014. Virksomheden blev grundlagt af Di Luca og hans forretningspartner Vincenzo Santoni i Italien.

Kyklos Bikes specialiserede sig i at designe og producere high-end racercykler til entusiaster og professionelle cykelryttere. Virksomheden brugte avancerede materialer og teknologier til at opnå høj ydeevne og letvægt på sine cykler.

Virksomheden havde et bredt udvalg af cykler, der spænder fra lette kulfiber-rammer til mere komfortable geometrier, der var beregnet til lange ture. Derudover tilbød Kyklos Bikes også tilpassede cykler, der blev designet specielt til individuelle kunder.

Bag Kyklos cykler stod som nævnt Danilo Di Luca, en af cykelsportens helt store navne – på godt og ondt. Han har kørt for store hold som Cantino Tollo, Saeco og Liquigas, og han har opnået flotte resultater, bl.a. flotte sejre i Lombardiet Rundt (2001), Amstel Gold Race (2005), La Fleche Wallone (2005), Liège-Bastogne-Liège, samt etapesejre i Giro d’Italia og Vuelta a España. Hans flotte CV beskæmmes dog af en doping-dom i 2009, hvilket gjorde, at hans præstationer i det års Giro d’Italia, to etapesejre; andenpladsen i klassementet; samt sejr i pointkonkurrencen, blev slettet.

Sideløbende med sin professionelle karriere har Danilo Di Luca kastet sig over cykelproduktion, som han startede i 2007. Det var dog først i 2009, at Di Luca og hans gode ven Francisco Di Ruscio, der også har kørt professionelt, åbnede deres cykelshop i Pescara i Italien.

Danilo Di Luca prøvekørte alle nye modeller af Kyklos cykler, ligesom han fik flere af sine gode venner i det professionelle felt, heriblandt Alessandro Pettachi, til at teste dem også.

Desværre oplevede Kyklos Bikes finansielle problemer og gik konkurs i 2014.