Focus cykler

Focus er en tysk cykelfabrikant, der, udover racercykler,  også fremstiller en lang række forskellige cykler, herunder mountainbikes, triathlon- og enkeltstartscykler, city bikes, el-cykler med mere.
Focus blev grundlagt af den tidligere cykelcross-verdensmester, Mike Kluge i 1992. Det var dog først i 2003, at Focus begyndte at fremstille racercykler, og i 2006 byggede man den første carbon-ramme. Focus cykler har også forsøgt sig på den store cykelscene som sponsor for professionelle cykelhold. I 2011 var Focus sponsor for Team Katusha, og i 2012 leverede Focus cykler til det italienske Continental-hold, Acqua & Sapone, med blandt andre de italienske veteran-ryttere Danilo Di Luca og Stefano Garzelli. Fra 2014 er man også sponsor for World Tour-holdet AG2R.

I Danmark har Focus cykler været ekstremt populære i flere år, da Focus laver racercykler til et hvert behov. Derudover får man ofte mere udstyr for pengene, end man gør hos mange af de italienske cykelmærker, som fx. Colnago cykler eller Pinarello cykler. På den måde er Focus meget lig et par andre tyske cykelmærker, så som Corratec, Ghost, eller de nok mere kendte Cube og Canyon. De to sidstnævnte er ligesom Focus forholdsvis store i Danmark. For cykelsportsinteresserede der ikke absolut skal have en sjælden cykel eller en italiensk high end niche-racer, er de tyske cykler et godt alternativ.

Læs eventuelt artiklen Værd at vide når du skal købe en racercykel. Her kan du se nogle af de ting, du skal overveje i forholdt til gear, hjul og ikke mindst valg af cykelmærke.

I Danmark kan Focus racercykler fås hos flere forhandlere, tjek fx. hos Cykelexperten i Danmark.

Oversigt over Focus cykler

Focus fremstiller racercykler i alle prisklasser, både i carbon og i aluminium.
Læs mere om forskellene på carbon- og aluminium cykler. Du kan også med fordel benytte oversigten over de forskellige gear-systemer, når du skal sammenligne de enkelte Focus cykler.

Focus cykler er populære i Danmark

Team Katushas Focus Izalco – med SRAM Red gear og Vision hjul.

Focus Izalco

Izalco Team er Focus’ topramme i carbon, der som regel er bygget op med en af de dyreste gear-grupper og monteret med cykelhjul i den dyre ende.Prisen for en Focus Izalco Team 1.0 med SRAM Red-Black og slangeløse hjul er ca. 49.000 kr.
En 2.0 med Dura Ace Di2-gear og Mavic Ksyrium SL-hjul koster ca. det samme.Izalco Pro fås også med Shimano Dura Ace og SRAM Red, som begge hører til top-gear-grupperne, men Pro 3.0 og 4.0 fås med SRAM Force og Shimano Ultegra. En Focus Izalco Pro 1.0 med Dura Ace-gear og Fulcrum Racing 5-hjul kan fås for ca. 24.000 kr.Man kan dog godt få en Focus Izalco Pro for under 20.000 kr – fx en Pro 3.0 med SRAM Force-gear og DT Swiss R1850-hjul.Izalco Ergorides rammer har mere sloping (dvs. et overrør der er mere skråt) end de øvrige Focus cykler. Ergoride giver mulighed for at køre med en knap så aggressiv siddeposition ind i mellem. Prismæssigt ligger Ergoride-modellerne mellem ca. 32.000 kr. for en 1.0 med SRAM Red-gear og Mavic Ksyrium Elite-hjul og 18.000 kr. for en 4.0 med Shimano Ultegra-gear og DT Swiss R1850-hjul.

Izalco Donna

Izalco Donna er Focus’ cykler til kvinder. 1.0-versionen er oftest udstyret med Shimano Dura Ace og Fulcrum Racing 3-hjul eller tilsvarende.

2.0-versionen fås oftest med Shimano Ultegra-gear og Fulcrum Racing 7-hjul eller tilsvarende, mens 3.0-versionen fås oftest med Shimano 105-gear og Fulcrum Racing 7-hjul eller tilsvarende.

Focus Cayo

Cayo Evo 1.0

Cayo Evo 2.0

Cayo Evo 3.0

Cayo 1.0

Cayo 2.0

Cayo 3.0

Cayo Evo-rammerne er oftest monteret med minimum Shimano Dura Ace, Shimano Ultegra Di2 (den elektroniske udgave af Ultegra) eller SRAMs næstdyreste gear-gruppe, Force.Cayo 1.0 og Cayo 2.0 er rigtig populære i mellem-prisklassen. Begge kan fås for under 20.000 kr. med fx. SRAM Force eller Shimano Ultegra og et fornuftigt sæt hjul. En Focus Cayo med Shimano 105-gear kan fås til under 10.000 kr.