Orbea cykler

Orbea var oprindeligt en våbenfabrikant, der i 1847 begyndte at fremstille rifler og revolvere i Baskerlandet i Spanien. De første Orbea cykler så dagens lys i  1930, hvor Orbea skiftede produktionen og gik over til at fremstille cykler. Virksomheden er i dag Spaniens største producent af cykler.

Udover racercykler fremstiller Orbea en masse forskellige cykeltyper, fx. Mountainbikes, Triathlon/enkeltstartscykler, cykelcross-cykler, almindelige hverdagscykler, samt el-cykler.

Derudover har Orbea en bred linje cykeltøj til både herrer og damer, og en serie cykelhjelme bestående af 4 modeller.

Orbea Cykler

Orbea cykler er sjældne på danske landeveje, hvilket formentlig skyldes, at de ikke kan fås særlig mange steder. Man kan bestille Orbea racercykler på Orbeas egen hjemmeside, hvor man selv kan få indflydelse på mange detaljer på cyklen i forhold til udstyr. Tredz.co.uk i England og Raddiscount.de i Tyskland fører Orbea cykler. I Danmark kan Orbea-cykler købes hos Cykelpartner.dk.

Som det kan ses nedenfor, hører Orbea til i den dyre ende. En carbon-racer med Shimano Ultegra-gear-gruppe og hjul i den billige ende til over 16.000 kr. kan gøres billigere, hvis man fx. vælger en Canyon-cykel eller en Focus-cykel.

Orbeas cykelrammer fremstilles i dag i Asien og sendes derefter til Spanien, hvor de lakeres og samles.
Er man en af dem, der følger Tour de France, har man formentlig bemærket Orbea i feltet. ProTour-holdet Euskatel-Euskadi kørte på Orbea cykler i flere år.

Orbea cykler – racermodeller

I 2012 igangsatte Orbea en forenkling af deres udbud af racercykler en smule. Tidligere modeller som Opal, Aqua, Lubolar, og Onix er taget ud af produktion, og man har skåret racer-linjen ned til to serier, Orca og Avant, plus en cykelcross-serie.

Orbea Orca

Carbon-ramme

Orbeas race-serie. Toprammen fås i hele 13 forskellige versioner, her af 3 dame-modeller. Priserne varierer alt efter udstyr, og svinger fra den dyreste, Orbea Orca M LTD med Shimano Dura Ace Di2-gear-gruppe og Shimano Dura Ace C35-cykelhjul, fås for ca. 75.000 kr. Det er denne version, de professionelle ryttere hos Euskaltel-Euskadi tidligere kørte på.

Den billigste Orbea Orca hedder Orca B M70.

Orbea yder livstidsgaranti på Orca-rammerne.

Orbea Avant

M-serien har carbon-ramme, mens H-serien har alu-ramme

Orbeas Endurance-serie, hvor focus er lagt på komfort, og hvor rammens geometri giver rytteren en mere oprejst positur på cyklen. Orbea Avant kommer i hele 10 versioner, 6 i carbon (M) og 4 i aluminium (H). den dyreste af carbon-racercyklerne, Orbea Avant M10, koster ca. 32.000 kr. med Shimano Ultegra Di2, Shimanos elektroniske gear-gruppe, og Shimano RX-31-hjul. Den billigste af carbon-modellerne, Avant M50, koster lige under 15.000 kr. med Shimano 105/Tiagra mix-gear-gruppe og Orbea Alu 28″ Aero-hjul.Alu-versionerne går fra lige under 10.000 kr. for Avant H10 med Shimano 105-gear og Orbea Alu 28″ Aero-hjul, til lige omkring 5.000 kr. for Avant H30 med Shimano Sora gear og Orbea Alu 28″ Aero-hjul.