Cervélo cykler

Den canadiske cykelfabrikant Cervélo fremstiller cykler til det, man kan kalde high end-segmentet. Alligevel er Cervélo cykler ikke sjældne på de danske landeveje. Cervélo blev grundlagt af Gerard Vroomen og Paul White i 1995. Vroomen havde studeret aerodynamik og cykler på universitetet i Eindhoven, og han tog sin viden med til Canada, hvor de to startede Cervélo Cycles. Hovedkvarteret ligger i Toronto, men Cervélo benytter sig meget af vindtunneller og lignende faciliteter i bl.a. San Diego i Californien.

Gerard Vroomen solgte sine andele i Cervélo Cycles i 2011, men fortsatte t i virksomhedens bestyrelse. Cervélo ejes i dag af det nederlandske firma, Pon, og Derby Cycle, der blandt andet også ejer Raleigh og Focus.

Oversigt over Cervélo cykler

Cervélo laver både banecykler, triathlon-cykler og racercykler. Cervélos racercykel-serier hedder S, R, Soloist, Caledonia5 og Caledonia, mens triathlon-/enkelstartscyklerne hedder P. Banecyklernes betegnelse er T. Cervélo giver livslang garanti på alle deres rammer – bemærk dog at det kun gælder for den første ejer af en Cervélo cykel.

Cervélo laver både banecykler, triathlon-cykler og racercykler. Cervélos racercykel-serier hedder

  • S
  • R
  • Soloist
  • Caledonia5
  • Caledonia,

Triathlon-/enkelstartscyklerne hedder P. Banecyklernes betegnelse er T. Cervélo giver livslang garanti på alle deres rammer – bemærk dog at det kun gælder for den første ejer af en Cervélo cykel.

Cervelo cykler

Eksempel på en Aero-ramme, Cervélo S5