Masi cykler

Masi er oprindeligt et italiensk cykelmærke med et flot CV. Fausto Coppi, Felice Gimondi, Jacques Anquetil og ikke mindst Eddy Merckx har kørt på Masi cykler. Faliero Masi begyndte at fremstille cykler i 1950erne i Milano, men i 1973 overlod han Masi-butikken til sin søn, Alberto Masi, og tog til Californien for at opstarte en forretning der. Masi-navnet og rettighederne til det blev solgt til amerikanske investorer ved samme lejlighed. Faliero Masi brød imidlertid med de amerikanske ejere og tog tilbage til Milano, men rettighederne til Masi-navnet beholdt amerikanerne.

I dag ejes Masi-brandet af mountainbike-producenten Haro Bikes, mens Alberto Masi har fortsat cykelforretningen i Milano. Her fremstiller han racercykler under navnet Milano 3V.

Masi skal ikke forveksles med den spanske cykelproducent, Massi.

Masi cykler – racermodeller

Masi fremstiller 4 serier inden for racercykler. Evoluzione-serien udgør top-modellerne med race-geometri, mens Premiare er Masis “endurance”-serie med fokus på komfort. Begge er i carbon. Evolutione-serien fås i seks forskellige konfigurationer fra Shimano Dura Ace Di2 til Shimano 105. Premiare fås også i seks forskellige opbygninger.

Partenza er en begyndercykel, der er bygget med en aluminium-ramme og er designet til at være overkommelig og pålidelig. Cyklen er ideel til nybegyndere eller ryttere, der ønsker en kvalitetscykel uden at sprænge banken. Vincere er ligeledes bygget med en aluminium-ramme og kulfiber forgaffel. Cyklen har en let geometri og er designet til at være hurtig og komfortabel på lange ture.

Derudover har Masi tidligere bygget en anden aluminium-serie, Performance, der fås i hele 9 forskellige konfigurationer.

Sluttelig udgøres Steel-serien af Gran Criterium-modellen, der ligger på lige under 10kg. Gran Criterium er en klassisk racercykel, der er bygget med en stålramme og kulfiber forgaffel. Cyklen er designet til at være hurtig og lydhør, og dens stålramme giver en glat tur og en unik æstetik.

Masi racercykel i en lækker farvekombination

Masi racer i en lækker farvekombination

Masi Evolutione - en af de sjældne Masi racercykler

Masi Evolutione