Cannondale cykler

Cannondale fremstiller flere forskellige slags cykler, herunder både mountainbikes, cykelcross-cykler, triathlon-cykler og racercykler. Cannondale har hovedsæde i Bethel i Connecticut, USA, og blev grundlagt i 1971. Navnet er taget fra navnet på togstationen Cannondale i byen Wilton, Connecticut. I 1983 begyndte Cannondale at fremstille racercykler i aluminium på den daværende fabrik i Bedford, Pennsylvania. Rørene på Cannondales aluminium-stel var oversized for at tilføre ekstra stivhed til rammen.

I 2004 begyndte Cannondale at inkorporere carbon i deres racercykler, først enkelte dele og siden hele rammesæt. Cannondale er i dag ejet af Dorel Industries, der blandt andet også ejer GT cykler, og fremstilling og samling af Cannondale cykler foregår nu i Taichung i Taiwan – hvor i øvrigt også en række Fuji cykler produceres.

Oversigt over Cannondale cykler

Cannondale racercykler inddeles i 5 forskellige “platforme”:

  • CAAD Optimo
    Cannondales mest prisvenlige racer-serien med alu-ramme og eneste mulighed for at få en ny Cannondale racer under 10.000 kr.
  • CAAD13
    CAAD13 er også i aluminium men i reglen monteret med med bedre udstyr (minimum Shimano 105 eller Ultegra gear-gruppe) til priser ml. 15.000 op til over 20.000 kr. Man kan dog godt finde dem med billigere gear til mindre.
  • SuperSix EVO
    Carbon-ramme, som regel opbygget med minimum Shimano 105 gear. Priserne kommer snildt over 30.000 kr. og sagtens op til 85.000 kr. alt efter hvilke gear-gruppe og hjul, man vælger.
  • SuperSix EVO Neo
    Også en carbon-racercykel. Som regel monteret med elektroniske gear, f.x. Shimanos Di-gear (105, Ultegra eller Dura Ace).
  • SystemSix
    Carbon-toprammen fra Cannondale. Snildt over 50.000 kr og oftest tættere på de 80 eller 100.000 kr.

Bemærk: Cannondale Topstone-serien er Cannondales gravel-bikes.

Cannondale racercykler: Cannondale SystemSix 2023

Cannondale SystemSix – toprammen blandt Cannonales racercykler

Hvor kan man købe Cannondale cykler?

Hvor kan man købe Cannondale cykler? Flere cykelforretninger i Danmark forhandler Cannondale cykler. Tjek eventuelt udvalget hos Cykelexperten. Der er ofte lidt at spare ved at handle i udlandet. F.eks. Tredz.co.uk, Cyclestore.co.uk og Tweekscycles.com i England fører Cannondale cykler. De leverer til Danmark, men vær opmærksom på toldreglerne. Det er nemmere at bestille Cannondale cykler i f.eks. Tyskland. Bl.a. Boc24de fører Cannondale.