Centurion racercykler

2016 markerede 40 års jubilæet for den tyske cykelproducent, Centurion. Firmaet blev grundlagt i 1976 i Magstadt nær Stuttgart. Centurion-fabrikken ligger således mellem konkurrenterne Storck i Frankfurt og Corratec i München. Læs mere om tyske cykelmærker.

Centurions fødebys bakkede terræn i Sydtyskland er ikke tilfældig. Det var mountain bikes, der satte Centurion cykler på landkortet. De var blandt de første til at bringe den amerikanske mountain bike-trend til Tyskland.

Centurion monterede cyklerne med japanske kvalitetsdele – måske for at give cyklerne et eksotisk “touch” i konkurrencen med de dominerende italienske konkurrenter. Senere udvidede man sortimentet, og i dag fremstiller Centurion stort set alle former for cykler, inklusive el-cykler, full-suspension og hardtail mountain bikes, og børnecykler.

Centurion racercykler – to serier

Centurion racercykler er inddelt i to serier, aluminium-serien Hyperdrive og carbon-serien Gigadrive.

Centurion monterede cyklerne med japanske kvalitetsdele – måske for at give cyklerne et eksotisk “touch” i konkurrencen med de dominerende italienske konkurrenter. Senere udvidede man sortimentet, og i dag fremstiller Centurion stort set alle former for cykler, inklusive el-cykler, full-suspension og hardtail mountain bikes, og børnecykler.

Centurion racercykler

Centurion Gigadrive Disc Team

Hyperdrive-serien

Centurions aluminium-racer-serie

Centurion Hyperdrive hedder Centurions alu-serie. I serien findes 4 modeller:

Centurion Hyperdrive 2000 – Monteret med Shimano Tiagra gear og med en vægt på 9,4 kg er Hyperdrive 2000 Centurions entry-level racer. Prismæssigt ligger den på lige omkring 7.500 kr., men den kan formentlig fås på udsalg hos tyske forhandlere til omkring 6.000 kr.

Centurion Hyperdrive Disc 3000 – Denne model har fået en betydelig opgradering i forhold til gear. Den er monteret med Shimano 105-gear og hydrauliske skivebremser. Det har medvirket til at bringe vægten ned på 9 kg., men prisen er også væsentlig højere. Hyperdrive Disc 3000 ligger normalt på ca. 13.000 kr., men kan formentlig fås på udsalg til omkring 10.000 kr.

Centurion Hyperdrive 4000 – Prismæssigt set ligger Hyperdrive 4000 tæt på Hyperdrive Disc 3000. Gear-gruppen er bedre (Shimano Ultegra), og vægten er nede på 8,3 kg. Man må så undvære skivebremser.

Centurion Hyperdrive Disc 4000 – Vil man have skivebremser, kan man så vælge Hyperdrive Disc 4000, som er den dyreste af Centurions alu-racere. Den vejer 8,8 kg., er monteret med Shimano Ultegra, men i forhold til Hyperdrive 4000 har den et bedre hjulsæt og skivebremser. Prisen ligger normalt på ca. 17.000 kr., men på udsalg bør man kunne få den til ca. 12.500 kr. i tyske webshops.

Gigadrive-serien

Centurions carbon-racer-serie

Gigadrive-serien med carbon-stel kommer i 3 modeller:

Centurion Gigadrive 4000 – Monteret med Shimano Ultegra gear og Fulcrum Racing 7-hjul og en vægt på 7,8 kg. Prisen ligger lige over 20.000 kr., men på udsalg kan den formentlig godt komme ned i ca. 15.000 kr.

Centurion Gigadrive Disc 4000 – Også Disc 4000 har Shimano Ultegra-gear, men hjulsættet er et DT Swiss R23-hjulsæt, og der er tilføjet skivebremser. Vægten er lidt større (8,1 kg.) Gigadrive Disc 4000 kommer op på lidt over 25.000 kr., men også den kan fås på udsalg ind i mellem, formentlig til omkring 17.000 kr. i Tyskland.

Centurion Gigadrive Disc Team – Gigadrive Disc Team er topmodellen blandt Centurion racercykler. Den er monteret med Shimano Ultegra Di2-gear (Shimanos elektroniske gear-gruppe) og DT Swiss RC38 Spline-hjul. Den har desuden skivebremser, og vejer 7,5 kg. Prisen er lige over 40.000 kr., men den kan fås til store udsalgsrabatter, hvis man ser sig for.