Vitus cykler

Oprindelig var Vitus en fransk cykelproducent, der blev grundlagt i slutningen af 1970erne. Vitus var i starten mest kendt for deres stålrammer og aluminiumrammer, men allerede i begyndelsen af 1980erne begyndte de at bygge rammer i carbon.

Vitus var fra starten berømt for deres meget tynde rør, en stil de fortsatte i deres carbon-design.

For nogle år siden blev Vitus købt af WiggleCRC Group i Storbritannien, og man gik over til at sælge direkte til forbrugeren fra de to websites under WiggleCRC Group – ChainReactionCycles og Wiggle.co.uk.

Vitus cykler – modeller

Vitus racercykler strækker sig over de fleste priskategorier, helt fra ca. 4.000 kr. og op til små 60.000 kr.

Vitus Razor-serien er den billigste, der oftest er monteret med de billige Shimano-gear-grupper, Sora og Claris. De går fra ca. 4.000 kr. til ca. 7.000 kr.

Vitus Zenium-serien ligger på mellem 10.000 kr. for den billigste (monteret med Shimano Tiagra gear) og 18.000 kr. for den dyreste (med Shimano Ultegra-gear). Derimellem kan man naturligvis også få en Zenium med Shimano 105-gear-gruppe.

Vitus toprammer hedder ZX-1 og Vitesse. Disse leveres med Shimano Ultegra eller SRAM Rival, men også med både Shimanos og SRAMs elektroniske gear-grupper, Ultegra Di2, SRAM Rival eTap, SRAM Force eTap og SRAM Red eTap. Vitus ZX-1 og Vitus Vitesse starter ved ca. 28.000 kr. for den billigste model med Shimano Ultegra og helt op til ca. 60.000 kr. for den dyreste model med SRAM Red eTap.

Man får forholdsvist meget for pengene, når man vælger en Vitus racercykel. Den primære årsag til det er, at man sparer en del fordyrende mellemled ved at sælge direkte til forbrugeren (samme model som Canyon benytter sig af).

For ca. 28.000 kr. får man f.eks. en flot Vitus Vitesse carbonracer med Shimano Ultegra-gear-gruppe og et fedt Reynolds AR29 carbon-hjulsæt. Det er altså en cykel på 7.7 kg til under 30.000 kr.

Se ChainReactionCycles.coms udvalg af Vitus racercykler her.

Det er en lille geni-streg af WiggleCRC Group at vælge at købe et relativt gammelt og velrenommeret brand og sætte sig på hele distributionskæden, i stedet for at opbygge deres eget brand fra bunden. På den måde bevarer mærket en vis autensitet.

Vitus ZX-1 - toprammen inden for Vitus cykler

Vitus ZX-1: toprammen inden for Vitus racercykler