Hvor skal man købe en racercykel?

Er du nybegynder, er det en god idé at konsultere en ekspert eller to, inden du køber en racercykel. Du kan eventuelt starte med at læse artiklen Værd at vide når du skal købe en racercykel. Men hvor skal man købe en racercykel?

En cykelforretning kan ofte hjælpe dig blive målt rigtigt, så du får den rigtige størrelse cykel, og du har mulighed for at prøve nogle forskellige modeller, før du beslutter dig. Problemet ved at handle hos selv de store cykelbutikker i Danmark er udvalget. Ikke alle butikker har et bredt udvalg, da det er for dyrt at købe mange forskellige mærker og størrelser hjem, og du må derfor vælge mellem de cykelmærker, de har.

Husk at den rigtige størrelse er vigtig i forhold til komforten, når du kører på racercykel. Se eventuelt her hvordan du finder den rigtige størrelse racercykel.

Hvor skal man købe en racercykel?

Danske cykelbutikker online

CykelExperten.dk

CykelExperten.dk har et virkelig bredt udvalg i racercykler, og her kan du nemt finde en cykel, der passer til dit budget. Det fine er, at CykelExperten har relativt mange mærker og flere modeller inden for hvert mærke. Butikken fører f.eks. BMC, Cannondale, Ridley, Specialized, Scott, Bianchi og Pinarello.

FriBikeShop.dk

FriBikeShop.dk er færre mærker at vælge imellem end CykelExperten. De har gerne en håndfuld Ridley og Koga cykler på lager, men primært fokuserer FriBikeShop på Scott cykler. Sidstnævnte har de så til gengæld et kæmpe-udvalg af. Og når man tænker på, at Scott laver fremragende cykler, der både er i topkvalitet og lækkert design, er det egentlig forståeligt nok.

Cykler.dk

Cykler.dk har også begrænset deres udvalg i racercykler til få mærker: Trek, Cube og Specialized.

CykelPartner.dk

CykelPartner.dk har primært cykler fra de store producenter, Trek og Giant. På sitet har de et ret godt udvalg, der dækker de flestes behov, og man kan ofte finde nedsatte modeller.

Cykler.dk

Cykler.dk er en velassorteret dansk webshop. Inden for racercykler har man valgt at holde sig til tre brands, Cube, Trek og Specialized. Til gengæld har man mange modeller at vælge imellem blandt de tre store producenter. På en måde kan det måske virke lidt “kedeligt”, at man ikke har nogle af de mere eksotiske brands på hylderne, men de tre, man har valgt, er alle velrenommerede og har den fordel, at de har cykler i alle prislejer.

Engelske cykelbutikker online

Husk: Der kommer told på varer købt i England

Bemærk:
I England er bremserne placeret omvendt i forhold til i Danmark og resten af Europa. Det vil sige, at bagbremsen ikke sidder til højre, men til venstre. Man kan ofte bede butikken ændre dette, før de sender – men man skal nok gøre dem opmærksomme på det selv.

ChainReactionCycles.com

ChainReactionCycles.com er en af mest kendte engelske webshops, når det gælder racercykler. De har stort set alt, hvad man skal bruge af udstyr, tøj og reservedele med videre. Deres udvalg i racercykler skifter lidt over årene, men man kan ofte finde Cube, Fuji, Felt og Ridley-modeller på deres hjemmeside. Det største udvalg har de i Vitus-cykler, et oprindeligt fransk cykelmærke, som ChainReactionCycles og Wiggle har overtaget.

Cyclestore.co.uk

Cyclestore.co.uk har – lige som ChainReactionCycles – stort set alt inden for grej til cykling. Deres udvalg i Racercykler er begrænset til  Giant, Specialized og Cannondale, men de har mange modeller at vælge imellem inden for de tre mærker. Deres webshop er meget overskuelig og har danske priser.

Tredz.co.uk

Tredz.co.uk er ikke så kendt i Danmark som ChainReactionCycles og Wiggle, men det er lidt en skam. For Tredz har langt flere forskellige mærker end de andre, og på den måde en lidt mere inspirerende side at kigge efter racercykler på. Tredz har et kæmpeudvalg i BMC, Cannondale, Cube, Giant, Specialized, Scott og Merida. Og så er Tredz et rigtigt godt sted at finde racercykler til kvinder, da de har et stort udvalg i racercykler fra Liv, der specialiserer sig i modeller til kvinder.

TweeksCycles.com

TweeksCycles.com har mindre udvalg i racercykler end f.eks. Tredz, og ligesom andre sites har de en række Cannondale og Cube-cykler og nogle enkelte GT-cykler. Til gengæld fører TweeksCycles de lækre spanske Orbea-cykler, hvor især Orbea Orca er en lækkerbisken.

RibbleCycles

RibbleCycles har masser af udstyr og reservedele til racercykler. Især hjul og gear-grupper har de gode udvalg i. Når det gælder racercykler (og cykler generelt) har de dog valgt udelukkende at fokusere på deres eget brand. Ribble-cykler fås i stort set alle prisklasser, og der er flere serier at vælge i mellem. Og fordi man ikke “betaler for mærket”, og butikken springer et par fordyrende distributionsled over, kan man få rigtig meget lækker racercykel for pengene hos RibbleCycles.

Efter Brexit er det ikke længere helt så simpelt at handle hos websites i Storbritannien. Man skal være opmærksom på, hvor stort et beløb man køber for, da man kan være underlagt toldreglerne. Det har også betydning, hvilken “oprindelse” de pågældende varer har.

Læs mere på Skat.dk om hvad Brexit betyder for e-handel.

Tyske cykelbutikker online

Raddiscount.de

Raddiscount.de er en smule uoverskuelig, men under menupunktet Rennräder kan man finde et ret begrænset udvalg i racercykler. Koga, Felt, Merida og Basso cykler; samt måske en enkelt Bianchi og en enkelt Orbea. Man skal med andre ord være lidt heldig, hvis man leder efter en ny racercykel her.

Boc24.de

Boc.de fører primært Cannondale og Cube i deres racer-sortiment. Derudover har de et stort udvalg i cykeltøj, hjelme, cykelshorts med videre.