Indstilling af racercykel

Hvordan indstiller man en racercykel, så den passer? Indstilling af racercykel kan både være enkelt og kompliceret.Der er mange muligheder, når det gælder indstilling af en racercykel. Saddelhøjden, styret, antallet af spacere, frempind osv. Her på siden kan du finde brugbare instruktionsvideoer, der kan hjælpe dig indstille din cykel perfekt.

Stel-størrelse

Hvilken størrelse stel skal man vælge? En racercykel skal passe i størrelsen, så man bør se sig for, inden man vælger. Det kan oftest godt betale sig at konsultere en fagmand.

En racercykels ramme/stel-størrelse angives oftest som saddelrørets længde i cm målt fra midten af krankboksen til toppen af saddelrøret (på engelsk: seat tube). Naturligvis er det vigtigt, at cyklens højde passer til rytteren, men det er også af stor betydning at overrøret har den rette længde, da det i lige så høj grad er overrøret, der bestemmer rytterens position på cyklen – fx. hvor foroverbøjet sidder man under kørslen. Det er af stor betydning for komforten. Husk også at der er forskel på, hvilken størrelse man skal have, alt efter om man vælger en racercykel med eller uden sloping.

På denne video kan du se et godt bud på, hvordan du kan finde frem til den rigtige størrelse stel.

Indstilling af saddelhøjden

Se her hvordan du indstiller saddelhøjden på din racercykel.

Indstilling af styrhøjden

Forholdet mellem saddel og styr er vigtig for komforten, når du kører racercykel. Se her hvordan du kan justere din cykel.

Pedaler: Sådan justerer du klamperne

Justering af Shimano SPD SL pedaler, racercykel:

Sådan justerer du Shimano SPD SL pedal-klamper til din racercykel.

Justering af Look Keo pedaler, racercykel:

Sådan indstiller du Look Keo pedal-klamper til din racercykel.