Overtrækssko til racercykel

“Overshoes” eller Sko-overtræk

Overtrækssko (“Overshoes”) til racercykel er guld værd! De er lige til at trække ud over et par cykelsko, så der er ingen undskyldning for at lade sæsonen slutte tidligt – eller starte sent. Mange cykelryttere begynder faktisk at fryse tidligere på tæerne end på eksempelvis fingrene eller hovedet, så hvis man vil fortsætte med at køre på sin racercykel henover vinteren, er det en god ide at finde på en løsning, så man kan undgå at fryse på tæerne, når man cykler. Og så er det samtidig en god måde til at nyde efterårs- og den tidlige forårssæson mere.

Time Overtrækssko

Overtrækssko er en populær og ikke særlig omkostningstung mulighed. Overtrækssko er lavet til, at man trækker dem udover sine cykelsko. Der er “huller” i stoffet nedenunder overtræksskoen, så den kan trækkes henover klamperne, der sidder under en cykelsko. Lukningen er som regel en lynlås fra hælen og op til der, hvor skaftet slutter.

Toe Warmers

Ideelle overtrækssko til forår og efterår

Der findes dog også andre løsninger, som f.x. den på billedet til højre. Denne “tå-version” fra franske Mavic er en godt tænkt mulighed til cykling sidst på sæsonen. Den dækker kun tæerne og lader hælen og anklen være fri. Således har man en overtrækssko til kolde efterårs- og forårsdage, hvor det måske ikke er helt så koldt, at man føler behov for at pakke sine fødder helt ind. Mavics “halve løsning” koster under 150 kr. og er vind- og vandafvisende.

Læs også vores anmeldelse af Mavic Toe Warmer.

Overtrækssko Racercykel

Neopren-overtrækssko til racercykel

Hvis det er rigtig koldt

Neopren er et materiale, der ofte bruges til overtrækssko på grund af sine egenskaber i forhold til vind- og vandafvisning. En neopren-overtrækssko som den på billedet til højre har en tykkelse på 2,5 mm og skulle være totalt vandtætte. Prisen for en neopren-overtrækssko ligger mellem 200 og 350 kr., alt efter hvilket mærke man går efter.

En overtrækssko som denne føles lidt som en våddragt. Man skal være forberedt på, at der ikke rigtigt slipper noget luft hverken ind eller ud, så det er så som så med ventilationen. Men de virker. Det skal virkelig være koldt, før man fryser om tæerne i sådan et par.

Overtrækssko Racercykel

Hvor køber man overtrækssko til sine cykelsko?

Cykelsko-overtræk er nemme at finde både i velassorterede cykelforretninger i Danmark, samt online. Du kan ofte finde et større udvalg i mærker i de engelske cykel-webshops, men husk altid at tage højde for told.

Her kan du se udvalg og sammenligne priser på overtrækssko til racercykelsko:

ChainReactionCycles.com  |  CykelExperten.dk  |  FriBikeShop.dk  |  CykelPartner.dk   |  Ekoi.dk

Franske Ekoï er tøjsponsor for flere af holdene på UCI World Tour. De har et bredt udvalg af meget fede skoovertræk/overtrækssko – og en dansk hjemmeside, der absolut er et besøg værd.