Anmeldelse

Nalini Alcyone cykelbukser

Bukserne er af betydelig vigtighed for ens komfort, når man kører racercykel. Der er store prisforskelle på cykelbukser, og man kan sagtens købe sig fattig. Priserne starter omkring et par hundrede kroner, men man kan snildt finde cykelbukser til over to tusind kroner parret. Vi anbefaler generelt, at man går efter cykelbukser med seler. De holder sig simpelthen nemmere på plads.

Pasform og udformningen af buksernes chamois (selve beskyttelsespuden) har meget at sige, og man er altid nødt til at prøve sig frem. Ofte må man dog prøvekøre et sæt cykelbukser, før man ved, om man kan lide dem, så man undgår sjældent at satse lidt.

Nalini Alcyone 1, som vi anmelder her, har seler og korte ben. De laves i Italien af fabrikanten MOA Sport, der sponsorerer flere af de professionelle cykelhold. Bukserne kostede 739 kr. hos Bikester, og de er således i mellem-prisklassen. Til den pris kan man godt forvente godt design, god pasform, samt velgennemtænkt og velkonstrueret udformning, og det får man med Nalini Alcyone 1.

Chamois-puden er Nalinis 3D serie chamois. Det vil sige, at de er udformet med 3 forskellige tykkelser og 3 forskellige tætheder, således at trykket fordeles mest hensigtsmæssigt.

Nalini Alcyone 1 er bestemt godkendte. En 100 km tur i 25 graders varme gav ingen gener, hverken i sædemuskulaturen eller i form af svedgener. Chamois-puden er fin, selerne gnaver ikke i skuldrene, og bukserne bliver siddende, som de skal. Eneste umiddelbare bekymring er Nalini-logoet, der er sat fast på stoffet, og som man kunne frygte ville begynde at skalle af efter flere vaske. Det må tiden vise, ligesom det i skrivende stund er svært at sige, hvor holdbare de er i længden.

Designet er simpelt og stilfuldt, men det er jo ofte en individuel vurdering.

Nalini Alcyone 1 er et sæt udmærkede cykelbukser. De er en smule dyrere end fx. Mavic Sprint eller Giordana Vintage, som begge er udmærkede alternativer.

Se priser på Nalini-cykelshorts: ProBikeKit.co.uk

Nalini cykelbukser. Model: Alcyone

Franske Ekoï er tøjsponsor for flere af holdene på UCI World Tour. De har et bredt udvalg af cykelshorts og andet cykeltøj, cykelsko og cykelhjelme i god kvalitet – og en dansk hjemmeside, der absolut er et besøg værd.