Cykelrute Holte Hørsholm

Denne cykelrute er udformet som en 28km lang rundstrækning mellem Holte og Hørsholm. Vi har sørget for at få de bedste bakker i området med. Ruten fungerer derfor bedst, hvis man kører den som beskrevet.

Åbn cykelrute og rutevejledning (Google Maps)

Downloade ruten i GPX-format til GPS-enheder

Rutebeskrivelse

Turen starter ved foden af Geels Bakke i Holte, og følger VM-ruten fra 2011 det første stykke. Det vil sige, at man får Søllerød Slotsvej-stigningen og det gode Attemosevej-stykke med. Attemosevej rammer Øverødvej, hvor man drejer til højre og umiddelbart efter til venstre ad Gl. Holte Gade.

I bunden af Gl. Holte Gade drejer man til venstre ad Gammel Holtevej og kommer langs med Golfbanen, inden Gammel Holtevej afløses af Gøngevangen/Sandbjergvej, hvorefter man rammer Hørsholm Kongevej. Tricket er her at tage til venstre i første rundkørsel ad Dr. Neergaards Vej. Den går ind i det trafik-mæssigt set stille industrikvarter og er en fin lille genvej ned til Frederiksborgvej, hvor man drejer til venstre og atter til venstre ad Ravnsnæsvej i den førstkommende rundkørsel. Ravnsnæsvej byder selv på en fin stigning op mod Næbbegård Plantage på en fin dobbelt-cykelsti.

Få de bedste bakker med

For at få det bedste ud af bakkerne i ruten går ruten til højre ad Herman Bangs Vej helt ned til Sjælsø i Ravnsnæsset. Denne lille omvej er vigtig for at få den ret stejle Sjælsøvej-bakke med. Umiddelbart efter denne krydser man atter Ravnsnæsvej og tager opad bakken til højre ad Høsterkøbvej, som nogen måske kender fra ruten i Sjælsø Rundt, hvor man kører ned ad Høsterkøbvej. Ruten her har dog fokus på at ramme de hårdeste bakker, så Høsterkøbvej skal altså passeres opad.

Efter Høsterkøbvej går turen ad den hyggelige Gøngehusvej til Trørød, hvorefter man drejer til højre ad Langhaven og Øverødvej tilbage mod Rudersdal Rådhus, hvor man kan ramme Vangebovej og tage rundstrækningen igen.

En rigtig god cykelrute der får de bedste bakker i Holte og Hørsholm med, og samtidig tager én ud på de små hyggelige veje i området. God tur!

Download cykelruten som GPX-fil til GPS

Åbn cykelrute og rutevejledning (Google Maps)

Details
Cykelrute Holte Hørsholm