Cykelrute Amager

Denne cykelrute på Amager er en rundstrækning på 18 km, som nemt kan køres flere gange – fx. som en hyggelig aftentur. Som på resten af det flade Amager har ruten ikke de store bakkeudfordringer, men til gengæld er den næsten uden lyskryds, og der er ikke megen trafik de steder, hvor man ikke kører på cykelsti. Ruten er rigtig god til tempokørsel.

Cykelruten starter på hjørnet af Tømmerupvej og Englandsvej på Amager. Man kører ad Tømmerupvej hele vejen til Kalvebodvej, hvor man drejer til venstre. Endnu et venstresving ad Fælledvej følger derefter, inden man drejer til højre ad Bachersmindevej forbi Copenhagen Camping.

Derefter står den på et skarpt højresving ned ad St. Magleby Strandvej ned mod vandet, hvor man drejer til venstre på Søndre Strandvej og kører langs med stranden.

Man fortsætter dernæst ad Vestgrønningen og Stationsvej gennem Dragør over det første af rutens to lyskryds, og drejer til venstre ad Ndr. Dragørvej. Der, hvor Ndr. Dragør knækker og bliver til Hovedgaden, er der gode muligheder for at kigge på fly på landingsbanerne i Lufthavnen i forbifarten. Efter Hovedgaden drejer man til højre i rutens andet lydkryds og kører ad Englandsvej tilbage til startstedet på Tømmerupvej.

Download GPX-filen til f.eks. Garmin GPS-enheder.

Cykelrute Amager

Details
Cykelrute Amager