Cykelhandsker

Et sæt cykeltøj er næppe komplet uden et par cykelhandsker. Cykelhandskers funktion er primært at afbøde stødene fra forhjulet og sekundært at skåne rytterens håndflader i tilfælde af styrt. Hænderne er et af de tre kontaktpunkter, man som rytter har med cyklen, og en stor del af vejens ujævnheder forplanter sig til hænderne, så cykelhandsker er en ret god hjælp til at øge komforten under en lang cykeltur. Nogle foretrækker endog at køre med to lag styrbånd for at skåne hænderne endnu mere.

Cykelhandsker – hvad skal man vide?

Der er ikke egentlig noget hokus-pokus, når det gælder cykelhandsker. De puder, der skal dæmpe stødene fra vejen findes i alle afskygninger, materialer og mønstre.

Nogle benytter simpelt filt som pude, andre læder eller skind, nogle bruger gel, og så videre. I bund og grund er det smag og behag, og et spørgsmål om, hvad der føles bedst. Der er dog et par ting at tage med i overvejelserne.

Puden/puderne skal helst være placeret, så de passer med éns foretrukne kørestilling, nærmere betegnet dér på styret hvor man oftest har hænderne placeret. Puden skal jo helst tage stød og ikke bare være i vejen.

Derudover er det vigtigt, at puden ikke er for stor, så den hæmmer éns greb om bremser og gearskiftere.

Cykelhandsker

Klassiske cykelhandsker

Cykelhandsker – fingre eller ej?

Fingre eller ej? Man kan godt få kolde fingre på kølige dage, så det er rart både at have en klassisk cykelhandske og et par med fingre at vælge imellem.

Skindets farve i håndfladen. Det lyder lidt pjattet, men hvis man har hvidt eller lyst styrbånd, kan cykelhandsker med mørkt skind i håndfladerne ofte smitte af og gøre éns flotte, hvide styrbånd nusset og beskidt før tid.

Cykelhandsker med fingre

Cykelhandsker med fingre – til vinterturen

Hvor kan man købe cykelhandsker online?

Cykelhandsker er noget af det nemmeste cykeludstyr at købe online.

Se udvalget af cykelhandsker hos:

Ekoi.dk  |  Cykelpartner.dk  |  Tredz.co.uk  |  Pedalatleten.dk  |  FriBikeShop.dk  |  CykelExperten.dk