Scapin Ivor er  toprammen Scapins deres racer-serie og et smukt eksempel på de veldesignede Scapin cykler

Scapin Ivor er toprammen Scapins deres racer-serie.

Scapin blev grundlagt i 1957 af den professionelle cykelrytter Umberto Scapin. Siden har Scapin cykler været ensbetydende med high-end mountainbikes og racercykler, hvor fokus er på kvalitet i både materialevalg og design.  På den måde er Scapin meget lig andre italienske cykelmærker som fx. Pinarello eller Colnago. Scapin cykler bygges også i Italien, og selvom deres racer-serie “kun” består af fire modeller, er der gode muligheder for at customize sin racercykel, hvis man vælger en Scapin.

I 2005 blev Scapin købt af Olympia, og man flyttede produktionen til nye faciliteter i samme by, nemlig Piove di Sacco, hvor også cykelfabrikanten Moser i øvrigt har hovedsæde. Indlemmelsen i Olympia-koncernen har betydet, at Scapin har taget skridtet fra at være den lille “lokale” cykel-shop til en højteknologisk, moderne cykelfabrikant.  Produktionen af Scapin cykler er vokset markant, og Scapin cykler fremstilles i dag på en 3.000 kvm stor fabrik.

Er man helt vild med Scapin cykler, kan man udforske producentens komplette cykeltøjlinje bestående af flere modeller inden for cykelshorts, cykeltrøjer, -jakker og -veste.

 

Scapin cykler – Racer-modeller

Scapins racer-serie består som nævnt af fire modeller. Til gengæld fås de enkelte modeller i mindst ti og helt op til 14 forskellige opbygninger, så rytterens egne præferencer i forhold til hjul, gear-gruppe osv. kan imødekommes.

 

Scapin Ivor

Ivor er Scapins topramme i helstøbt (monocoque) carbon. Prisen for den dyreste opbygning med Shimano Dura Ace Di2 elektronisk gear-gruppe og fx. Mavic Cosmic Carbone SLE ligger på omkring 85.000 kr., og er i nogenlunde samme prisleje som de dyreste Pinarello og Colnago-modeller. Scapin Ivor S5 er monteret med Shimano Ultegra gear og Miche Race 707-hjul og koster ca. 45.000 kr., hvilket bestemt også er i den dyre ende, hvis man sammenligner med andre cykelmærker med tilsvarende udstyr.

Scapin Ivor fås i 6 størrelser, XS (str. 47,5) til XXL (str. 57,5), i 7 forskellige farver, og i 10 forskellige opsætninger.
Rammen vejer 1090 gram.

 

Scapin Etika RC

Scapin Etika RC racer – her med SRAM Red gear og Mavic Cosmic Elite-hjul. Kan fås for ca. 60.000 kr.

Scapin Etika RC

Scapin Etika RC er modellen lige under Ivor, hvad angår pris. I sin dyreste opsætning, med Campagnolo Record gear og Mavic Cosmic Elite-hjul, sniger prisen sig op på omkring 78.000 kr. Den billigste opsætning har Shimano Ultegra-gear og Miche Race 707-hjul og koster ca. 35.000 kr., hvilket også putter den model i den absolut dyre ende, hvis man sammenligner andre fabrikanters modeller med tilsvarende udstyr monteret. Som det ses på billedet, er rammens rør tykkere end på Ivor-modellen.

Scapin Etika RC fås i 4 størrelser, S (str. 48) til XL (str. 54), i 7 forskellige (fantastisk flotte) farvesammensætninger, og i 10 forskellige opsætninger.
Rammen er i carbon og vejer sølle 920 gram.

 

Scapin Shindy

Shindy er Scapins eneste racercykel i aluminium, og er den billigste af Scapins racercykler. Udstyret med Shimano Ultegra-gear og Miche Race 707-hjul er prisen ca. 22.000 kr., men vælger man en af de billigere gear-grupper, fx. Shimano Apex, kommer prisen ned på omkring 16.000 kr. Man kan faktisk godt komme ned på omkring 10.000 kr., hvis man vælger en Campagnolo Xenon-gear-gruppe og Miche Excite-hjul.

Scapin Shindy fås i 5 størrelser, XS (str. 48) til XL (str. 56), i 2 forskellige farvesammensætninger, og i 10 forskellige opsætninger.
Rammen vejer 1350 gram.

 

Scapin Anouk

Anouk er Scapins entry-level racer, hvis man vil have en carbon-ramme.Der er dog stor forskel i pris, alt efter hvilket udstyr man vælger, og tager man Shimano Dura Ace Di elektroniske gear og Mavic Cosmic Elite-hjul, er prisen stadig svimlende høj – over 60.000 kr. Kan man nøjes med Ultegra-gear og Miche Race 707-hjul er prisen på ca. 26.000 kr. mere overkommelig, omend stadig i den  dyre for en cykel med den opsætning. Med Campagnolo Xenon-gear og Miche Excite-hjul er prisen nede på omkring 15.000 kr., så selvom det i fabrikantens øjne er en entry-level-racer, er det er nok de færreste, der vil kalde Anouk for en begynder-racer med den prislap.

Scapin Anouk fås i 5 størrelser, XS (str. 49) til XL (str. 59), i 3 forskellige farvesammensætninger og i hele 14 forskellige opsætninger.
Rammen vejer 1090 gram.