Pinarello Dogma F8

Pinarello Dogma F8

Pinarello cykler er blandt de mest kendte af de italienske cykelmærker – og også et af de populære brands på de danske landeveje, hvor Pinarellos flotte cykler altid vækker opsigt.
Pinarello blev grundlagt i 1952 i Treviso i Norditalien. Ifølge Pinarello selv testes nye designs og materialer på Pinarello cykler på vejene omkring fabrikken, så Pinarello gør, hvad de kan, for at fremhæve brandets autensitet.

Oprindeligt byggedes Pinarello cykler i stål, og op gennem 1990erne gik man over til at arbejde med bl.a aluminium til rammerne. I 2004 byggede Pinarello modellen F4:13, som var deres første carbon-ramme.

Siden 1960erne har Pinarello været cykelsponsor for forskellige professionelle cykelhold, herunder bl.a. det succesfulde Telecom-hold, der i 1990erne vandt Tour de France med Bjarne Riis’ og Jan Ullrichs samlede sejre. Også Miguel Indurain, Pedro Delgado og Oscar Pereiro Sio har vundet Tour’en på Pinarello cykler.

Oversigt over Pinarello cykler

Pinarello laver racercykler i den dyre ende, lidt i samme prisleje som med fx. Specialized cykler og Cannondale cykler. Ramme-prisen for en Pinarello racercykel er høj i sig selv, og man skal ikke regne med at få meget udstyr i form af gear-gruppe og cykelhjul med for pengene. Med Pinarello betaler man mere for brandet end hos fx. nogle af de tyske cykelfabrikanter, såsom Cube cykler, Focus cykler eller Canyon cykler. Sammenligner man fx. en Pinarello Rokh i carbon med en af Canyons carbon-modeller (Canyon Ultimate CF), ser man hurtigt, at man for 20.000 kr. “kun” får Shimanos 105-gear-gruppe med sin Pinarello, mens Canyon-cyklen til samme pris er udstyret med den noget dyrere Campagnolo Chorus gear-gruppe og de lækre Mavic Ksyrium Elite-hjul.

Læs mere om de valg i forhold til cykelmærke, gear og hjul, man står overfor, når man skal købe en racercykel.
Priserne neden for er fundet hos de engelske cykelhjemmesider, bl.a.  Evans Cycles, der har en sektion for Pinarello racercykler på deres website. Der tages forbehold for ændringer. Det er i øvrigt stadig muligt at finde udgåede modeller som Pinarello FP Due og FP Uno hos Evans Cycles.

Carbon-kvaliteten indgår som en vigtig del af markedsføringen af Pinarello cykler, og Pinarello fokuserer meget på kvaliteten i den carbon, de anvender. Læs mere om carbon-rammer til racercykler her.

 

Serie Beskrivelse Billede
Pinarello Dogma F8 Afløseren for Dogma 65.1 – 120 gram lettere og 47% mere aerodynamisk end forgængere – ifølge Pinarello.
“Det 8. vidunder” kalder Pinarello selv deres F8-modeller, og de har da også noget af et flagskib i Team Sky og Chris Froome, som benytter Pinarello F8-rammer.
Ca. pris: ikke tilgængelig.
T1100 1K-carbonramme.
Fås i hele 13 forskellige størrelser, med indvendig kabelføring, og kombatibel med både almindelige og de elektroniske gear-grupper fra Campagnolo og Shimano.
Pinarello Dogma F8

Pinarello Dogma F8

Pinarello Dogma 65.1 Afløseren for Dogma 60.1, og en bestseller for Pinarello.
Toray-Carbon 65HM1K.(Pinarello har eneret til at benytte Toray-carbon til cykelrammer)Ca. pris: ikke tilgængelig.
Fås i hele 13 forskellige størrelser, med indvendig kabelføring, og kompatibel med både almindelige og de elektroniske gear-grupper fra Campagnolo og Shimano.Dogma 65.1 er taget ud af produktion, men kan stadig findes brugt.
Pinarello Doma 65.1

Pinarello Dogma 65.1

Pinarello Dogma K Toray-Carbon 60HM1KCa.
pris: ikke tilgængelig
Indvendig kabelføring og kombatibel med med både almindelige og de elektroniske gear-grupper fra Campagnolo og Shimano.Fås i 8 forskellige størrelser.
Pinarello Dogma K

Pinarello Dogma K

Pinarello Paris Toray-Carbon 50HM1.5K
Modellen lige under Dogma 60.
Ca. pris: ikke tilgængelig.
Rammevægt: 1038 gr. (str. 54)Fås i 14 forskellige størrelser.Indvendig kabelføring og kombatibel med med både almindelige og de elektroniske gear-grupper fra Campagnolo og Shimano.Dogma Paris er taget ud af produktion, men kan stadig findes brugt.
Pinarello Paris

Pinarello Paris

Pinarello Gan T900-Carbon.
Modellen lige under Dogma F8.
Indvendig kabelføring og kombatibel med både almindelige og de elektroniske gear-grupper fra Campagnolo, SRAM og Shimano.
Pinarello Gan

Pinarello Gan

Pinarello Rokh Carbon 30HM12K
Ca. pris: 35.000 kr med Shimanos elektroniske Ultegra Di2-gear-gruppe. Med en almindelig Ultegra-gear-gruppe er prisen ca. 24.000 kr., og med en Shimano 105 gear-gruppe er prisen lige under 20.000 kr.
Rammevægt: 1225 gr. (str. 54)
Indvendig kabelføring. Kombatibel med med både almindelige og de elektroniske gear-grupper fra Campagnolo og Shimano.
Pinarello ROKH

Pinarello ROKH

Pinarello Marvel Carbon 30HM12K.
Samme geometri og rør-former som Pinarello Paris, men med 30MH12K-carbon i stedet for Paris-modellens 50MH12K-carbon.
Fås i 14 forskellige størrelser.Indvendig kabelføring. Kombatibel med med både almindelige og de elektroniske gear-grupper fra Campagnolo og Shimano.Dogma Marvel er taget ud af produktion, men kan stadig findes brugt.
Pinarello Marvel

Pinarello Marvel

Pinarello Razha Carbon 24HM UD.
Pinarello kalder selv Rezha-modellen for en luxury entry-level-racer.Fås i 7 forskellige størrelser og 4 farvekombinationer. Ej indvendig kabelføring. Kan ikke anvende de elektroniske gear-grupper fra Shimano og Campagnolo.
Pinarello Rezha

Pinarello Rezha

Pinarello FPTeam Carbon 24HM12K.Ca. pris: 17.000 kr med Shimano 105 og Shimano R500-hjul.
Fås i 7 størrelser med sloping, så det er nemt at finde en cykel, der passer.
Fås i fire forskellige farver, men ikke med indvendi kabelføring, og ej kombatibel med de elektroniske gear-grupper.Dogma FPTeam er taget ud af produktion, men kan stadig findes brugt.
Pinarello FPTeam

Pinarello FPTeam

Pinarello Mercurio Pinarello Mercurio er Pinarellos bud på en hybrid cykel, der med sine disc-bremser er god til bykørsel, men samtidig med en vægt der gør den brugbar som almindelig racercykel.

Også Mercurio kommer med indvendig kabelføring.

Pinarello Mercurio

Pinarello Mercurio

Pinarello Prima Aluminiumsramme. Sammen med Neor den billigste løsning hvis du vil vælge blandt Pinarello cykler. Fås i 10 forskellige størrelser, fra 42 til 62.
Pinarello Prima

Pinarello Prima

Pinarello Neor Aluminiumsramme Sammen med Prima den billigste løsning hvis du vil vælge blandt Pinarello cykler. Fås i 9 forskellige størrelser, fra 44 til 62, men kun med Shimano Ultegra Tiagra gear-gruppe.
Pinarello Neor

Pinarello Neor