Masi cykler er nok amerikanske, men designet kunne sagtens være italiensk.

Masi racer i en lækker farvekombination

Masi er oprindeligt et italiensk cykelmærke med et flot CV. Fausto Coppi, Felice Gimondi, Jacques Anquetil og ikke mindst Eddy Merckx har kørt på Masi cykler. Faliero Masi begyndte at fremstille cykler i 1950erne i Milano, men i 1973 overlod han Masi-butikken til sin søn, Alberto Masi, og tog til Californien for at opstarte en forretning der. Masi-navnet og rettighederne til det blev solgt til amerikanske investorer ved samme lejlighed. Faliero Masi brød imidlertid med de amerikanske ejere og tog tilbage til Milano, men rettighederne til Masi-navnet beholdt amerikanerne.

I dag ejes Masi-brandet af mountainbike-producenten Haro Bikes, mens Alberto Masi har fortsat cykelforretningen i Milano. Her fremstiller han racercykler under navnet Milano 3V.

Masi skal ikke forveksles med den spanske cykelproducent, Massi.

Masi cykler – racermodeller

Masi Evolutione

Masi Evolutione

Masi fremstiller 4 serier inden for racercykler. Evoluzione-serien udgør top-modellerne med race-geometri, mens Premiare er Masis “endurance”-serie med fokus på komfort. Begge er i carbon. Evolutione-serien fås i seks forskellige konfigurationer fra Shimano Dura Ace Di2 til Shimano 105. Premiare fås også i seks forskellige opbygninger. Her er en Shimano Ultegra gear-gruppe monteret på den dyreste, mens den billigste har Shimano Sora-gear. Premiare er møntet på motionister.

Derudover har Masi en aluminium-serie, Performance, der fås i hele 9 forskellige konfigurationer. Sluttelig udgøres Steel-serien af to rammer i stål. Her er det bemærkelsesværdigt, at Gran Criterium-modellen ligger på lige under 10kg.