Giant cykler bygges i Taiwan

Giant TCR Advanced SL

Giant blev grundlagt i 1972 i Dajia i Taiwan, samme år som et andet Taiwan-cykelmærke, nemlig Merida. Til at begynde med fremstillede Giant cykler for andre cykelmærker, men i 1980erne besluttede man sig for at bygge Giant cykler under eget brand.

Giant fremstillede i 1987 den første carbonracercykel, som var så rimelig i pris, at den ikke blot var forbehold de professionelle ryttere. Modellen hed Cadex 980 og bestod af carbon-rør, der blev holdt sammen af aluminium-samlinger.

I 1990erne var Giant cykelsponsor for det stærke ONCE-hold, men siden 2009 er Giant mest blevet associeret med Rabobank, og i dag er Giant stadig repræsenteret blandt holdene på UCIs World Tour som cykelsponsor for det hollandske cykelhold Blanco Pro.

I følge Giant selv er de verdens største producent af cykler, og de fremstiller cykler til stort set alle behov og målgrupper. Giant cykler forhandles i over 10.000 cykelforretninger i mere end 50 lande, og Giant sælger mere end 5 mio. cykler om året. I 2007 omsatte Giant for mere end 4,5 mia. kroner.

Hvor kan man købe Giant cykler billigt?

Giant racercykler er ganske udbredte i Danmark og føres i flere cykelforretninger. Af samme grund er det nemt at finde en Giant racercykel brugt. Du kan også vælge at købe en ny Giant racercykel i England – ofte til bedre priser end i cykelbutikkerne i Danmark. Tjek dog altid lige hos Cykelexperten i Danmark, der også har et pænt udvalg. Hos Cyclestore.co.uk, Tredz og Rutland Cycling fører man Giant cykler, og de har både TCR-serien og Defy-serien i flere udgaver. De har også Avail og Trinity serierne på lager.

Se Cyclestore.co.uks udvalg i Giant cykler   |   Se Rutland Cyclings udvalg i Giant cykler   |   Se Tredz.co.uks udvalg i Giant cykler

En oversigt over Giant racercykler

Der findes en del forskellige Giant cykler på markedet i dag. Nedenstående oversigt er et forsøg på at give et overblik over Giants racercykel-serier. Overordnet set inddeler Giant deres racercykler til mænd i to serier, TCR som er race/konkurrence-serie og Defy, som er Giants performance-serie, der fokuserer en smule mere på kørekomfort. Desuden findes Avail-racerserien designet til kvinder. Giants enkeltstartscykler hedder Trinity.
Giant racercykler er kendetegnede ved deres anvendelse af sloping – altså et meget skråt overrør.

Leder du efter en brugt Giant racercykel, så vær meget omhyggelig med at bemærke modellens navn, da der er forskelle i nypris, der er værd at have for øje i forbindelse med en handel. Bemærk også at Giant laver en cykelcross-model, der hedder TCX, som ikke bør forveksles med en TCR.

På listen over Giant cykler neden for er modellerne listet dyrest-til-billigst.

 

Serie Beskrivelse Modeller Rammemateriale
TCR Giants race/konkurrence-serie.TCR står for Total Compact Road, der er en betegnelse for Giants kompakte rammedesign med en stejl sloping.Fås i str.: XS, S, M, M/L, L, XL TCR Advanced SL RabobankTCR Advanced SL ISP 1TCR Advanced SL ISP 2TCR Advanced SL ISP 3
TCR Advanced
0

TCR Advanced 1

TCR Advanced 2

TCR Composite 1

TCR Composite 2

TCR Composite 3

TCRAlle Carbon, undtagen TCR, som er i AluminiumDefyPerformance/udholdenhed-serien  med fokus på komfort.Fås i str.: XS, S, M, M/L, L, XL

Defy Advanced SL Defy Advanced 1Defy Advanced 2Defy Advanced 3

Defy Composite 1

Defy Composite 2

Defy Composite 3

Defy 1

Defy 2

Defy 3

Defy 5

Carbon,
undtagen Defy 1-5, som er i AluminiumAvailDesignet til kvinderFås i str.: XS, S, M, LAvail Composite
AvailCarbon
Aluminium