Ghost Lector racercykel, topserien inden for Ghost cykler

Ghost Lector

Ghost-Bikes blev grundlagt i 1993 i Waldsassen syd for München af Uwe Kalliwoda og Klaus Möhwald. Firmaet opstod i årtiet, hvor cykelsporten begyndte at vokse sig stor i Tyskland, og andre tyske cykelmærker så dagens lys – bl.a. Cube, Focus, Corratec og Canyon.

Firmaet ejes den hollandske koncern, Accell Group, der også ejer andre cykelmærker, blandt andet Batavus og Koga.

De første Ghost cykler, der blev fremstillet, var full suspension mountainbikes, men i 1999 lanceredes den første Ghost racercykel. Ghost er formentlig mest kendt for deres mountainbikes, der fik deres store internationale gennembrud, da den tyske verdensmester i mountainbike Sabine Spitz blev tilknyttet Ghost International Team’et.

Ghost Bikes forhandles bl.a. af engelske Chain Reaction Cycles. Se deres udvalg af Ghost cykler her.

Du kan også købe Ghost racercykler direkte på Ghost-Bikes.com.

Uheldig navngivning

Ghost Bikes-brandet lider en smule under, at navnet er det samme som et mindesmærke, der sættes et sted, hvor en cyklist er blevet dræbt eller kvæstet. Disse såkaldte Spøgelsescykler er ofte gamle cykler, der er malet hvide og fastlåst på det pågældende sted. Fænomenet menes at være opstået i kølvandet på et kunstprojekt i San Francisco i 2002, og første gang en hvidmalet cykel blev brugt som mindesmærke var efter alt at dømme i 2003 i St. Louis. Begge dele altså EFTER skabelsen og navngivningen af Ghost-Bikes-brandet, og derfor ikke noget de stakkels tyskere kunne have forudset.

 

Ghost cykler – racermodeller

Ghost racercykler fås i tre serierDer findes ikke vanvittig mange Ghost cykler, der hører til i racercykel-kateorien. Racercykel-sortimentet bestod i 2013 af Lector-serien med carbonramme og Actinum-serien, der er fremstillet i aluminium. Begge serier fandtes i 3 udgaver af den samme ramme, blot med forskellige kombonenter.

Lector-serien, Ghosts dyreste. En Ghost Lector Pro opbygget med Shimanos elektroniske Ultegra Di2-gear-gruppe og Easton Aero-hjul fra 2013 koster ca. 27.000 kr. Man kan også få en Lector Pro med den almindelige Shimano Ultegra gear-gruppe og Easton 700C-hjul, og her ligger prisen på ca. 17.000 kr.
Prisen kommer under 15.000 kr., hvis man vælger en Ghost Lector 7000 fra 2013 med 105 gear-gruppe i stedet.

Fra 2014 findes Lector-racer-serien i 4 udgaver: Pro (som er opbygget med Ultegra Di2, Shimanos elektroniske Ultegra gear-gruppe), Team (med SRAM Force), Lector 7000 med Shimano 105, og 4000 med 105/Tiagra mix gear-gruppe.

Actinum-serien i aluminium var naturligvis lidt billigere, og 2013-modellerne findes fortsat i mange butikker. Her kan Ghost Race 6000 anskaffes for ca. 15.000 kr. med den almindelige Shimano Ultegra gear-gruppe og Easton 700C-hjul.

Fra 2014 er Actinum-navnet droppet, og de to tilgængelige alu-racer-rammer hedder nu blot 5000 og 4900.