A lle har nok en drømme-racercykel, og vi på redaktionen er ikke en undtagelse. Her på siden har vi udvalgt en række af de, efter vores mening, fedeste racercykler i øjeblikket. Det er nok ikke nemt at få fingrene i en af disse cykler for under 50.000 kr., men selvom de færreste er villige til at ofre så mange penge på en racercykel, synes vi nu alligevel, at de fortjener en side på Cykelogi.dk. Cyklerne er listet i vilkårlig rækkefølge.

 

Orbea Orca

Orbea OrcaFlot geometri, lækker finish.
Spanske Orbeas topramme er federe i denne lakering end de cykler, som Euskatel-holdet måtte “nøjes med”.  Denne version har Campagnolo Super Record 11 gear-gruppe og Campagnolo Bora-hjul.

Bemærk den frække detalje ved saddelpinden.

Læs mere om Orbea cykler.

 

 

 

Isaac Proton

Isaac Proton Isaacs topramme findes faktisk også i en FW-version, “Fly Weight”, som er en smule anderledes, men ikke mindre fed end denne.

Elegant racer, der udstråler fart og klasse.

Her monteret med Shimano Dura Ace-gear-gruppe og Isaacs egne hjul, FFWD.

Bemærk de tynde saddelstræbere. Scott sværger til samme stil – det skulle være ideelt til at absorbere stød fra vejen.

 

 

Specialized S-Works Tarmac SL4

Specialized S-Works TarmacI Tour de France er Specialized ofte pænt repræsenteret som sponsor for bl.a. Tinkoff – Saxo Bank og Astana. Også på S-Works er man tilhænger af de tynde saddelstræbere.

Modellen her er udstyret med Shimano Dura Ace Di2 gear, den elektroniske version af Dura Ace. Hjulene er Specializeds egne Roval-hjul.

Læs mere om Specialized cykler

 

 

 

Time RXRS Ulteam

Time RXRS Ulteam racercykelDet bliver næppe smukkere end denne her! Time RXRS Ulteam er en fryd for øjet – den findes også i en flot, hvid version, men vi faldt for “stealh”-udgaven her – selvom vi ikke er helt solgte i forhold til den integrerede saddelpind. Det ser lækkert ud, men det er ikke altid praktisk, hvis man skal rejse med cyklen, da den kan være svær at få til at passe i en kasse. Desuden gør en saddelpind, som man saver til, det svært at sælge cyklen videre. Men hvem kunne også finde på det?

Modellen på billedet har SRAM Red gear og Mavic Cosmic-hjul.

 

 

Look 695 iPack

Look 695 iPackDer er noget klassisk elegance over Looks carbon-racercykler. Look 695 iPack findes også i andre farver (den sorte ninja-udgave er også fræk).

Hvis man kigger efter detaljerne, ser man den diskrete røde farve hist og her på saddelpinden og kablerne. Det passer især godt på denne version, der er monteret med SRAM Red gear og Zipp-hjul.

 

 

 

 

Pinarello Dogma 60.1

Pinarello Dogma 60.1Pinarellos klassiker, Dogma 60.1, skiller sig især ud på den buede forgaffel og saddelstræberne, der også slår et sving på vejen. Italienerne kan naturligvis noget med design og finish, og der er noget klasse over Pinarello – lidt ligesom en klassisk italiensk sportsvogn. Selvom Pinarello har sendt den på pension og givet faklen videre til den nye topmodel, Dogma F8, er 60.1 stadig en flot cykel.

Denne version er tro mod sine landsmænd og holder sig til Campagnolo Super Record 11 gear og Campagnolo Bora-hjul.

Læs mere om Pinarello cykler.

 

 

 

Scott Foil Premium

Scott Foil Premium - absolut en af de fedeste racercykler netop nuFoil-serien har overtaget Addict-serien som Scotts konkurrence-serie. Og ligesom Addict er en gennemført lækker racercykel med CVet fyldt med gode anmeldelser, er Foil en lækkerbidsken i særklasse.

På Premium-modellen her har man valgt Shimano

Dura Ace Di2 gear og de altid stilfulde Zipp-hjul.

Læs mere om Scott cykler

 

 

 

Colnago C59

Colnago C59 - En liste over de fedeste racercykler ville ikke være komplet uden en ColnagoVi kommer nok ikke uden om Colnago. Og den klassiske italienske racer er da også indbydende. Den er bygget med tyndere rør end de øvrige, og falder således ikke langt fra Colnagos klassiske udseende.

C59eren her har Shimano Dura Ace Di2 gear og de meget diskret-elegante Mavic Cosmic-hjul.

Læs mere om Colnago cykler.

 

 

 

Trek Émonda SLR 10

Trek-Emonda_SLR_10Treks topramme og en sand fryd for både øjet og for nørden, der går op i vægt.

Émonda har en rammevægt på 690 gram, og den slår således toprammerne hos sine amerikanske konkurrenter S-Works Tarmac 4 og Cannondale SuperSix med hhv. 207 gram og 20 gram. Det bringer cyklens vægt ned på imponerende 5,38 kg. Og når den nu er monteret med SRAM Red eTap, gør det jo ikke noget, at man har sørget for at designe lakeringen i matchende farver.

 

 

 

 

 

 

Fondriest TF3

Fondriest-TF3_300Endnu en flot italiensk racer skal med på listen – denne gang TF3 fra Fondriest.

Fondriest TF3 er faktisk ikke en af italienernes deciderede toprammer, der hedder TF-Zero og TF1. De er også rigtig lækre.
Vi foretrækker dog TF3eren med dens meget elegante overrør og de flot svungne linier, der udgør overrør og saddelstræbere – smukt. Modellen fås i tre forskellige lakeringer.

Denne Fondriest TF3 er udstyret med Shimano Dura Ace og Fondriests egne hjul.

 

 

Casati Marte

Casati MarteCasatis topramme skal med på listen. Egentlig er vi ikke så vilde med hullet i overrøret, men resten af denne cykel er altså fantastisk.

Casati laver kun rammer i absolut topklasse, og måske netop fordi de ikke er en “metervare”, er det uhyre sjældent, at man møder en Casati på landevejen. Og ønsker man en unik cykel, er Casatis modeller klart en mulighed.

Denne Casati Marte er opbygget med Campagnolo Record-gear og Campagnolo Bora-hjul.