Cykelfabrikanten Cube blev grundlagt i Tyskland i 1993. Den daværende studerende Marcus Pürner begyndte at bygge cykler i sin fars møbelfabrik. I dag har firmaet et produktionsområde bestående af 20.000 kvm, og man distribuerer Cube cykler til 33 lande verden over. Udover racercykler fremstiller Cube cykler til mange forskellige formål, fx. mountain bikes, børnecykler og el-cykler.

Ligesom en række af de andre tyske cykelmærker, eksempelvis Corratec og Focus, er Cube cykler kendte for at være gode cykler til prisen – man får meget for pengene sammenlignet med mange italienske cykelmærker. Det er ikke mange andre cykelmærker, der tilbyder en carbonracer med DT Swiss CSW RA 2.0 Race cykelhjul og Shimano Dura Ace gear-gruppe til omkring 20.000 kr, så det er muligt at få meget udstyr for pengene, hvis man vælger en Cube cykel.

Der er flere danske cykelbutikker, der forhandler Cube cykler, men det er også muligt at gøre en god handel på nettet, eksempelvis hos ChainReactionCycles eller Hargroves Cycles i England, eller i Tyskland hos Lucky-Bike.de.

Se ChainReactions udvalg i Cube cykler  |  Se Hargroves udvalg i Cube cykler (op til 20% rabat)  |   Se Tweeks udvalg i Cube-racercykler  |  Se Tredz.co.uks udvalg i Cube-racercykler   |  Se Cube-racercykler på Lucky-Bike.de   |   Se Cube-racercykler hos Leisure Lakes Bikes

Oversigt over Cube cykler

Cube cykler findes i en række forskellige serier og modeller, så det gælder om at have tungen lige i munden, hvis man skal sammenligne eventuelle tilbud. Toprammen hedder Litening, men den mest udbredte er nok Agree-serien, der fås i flere prisniveauer. Man kan få en Cube Agree carbon-model med Shimano Dura Ace gear-gruppe for omkring 20.000 kr. og en Cube Agree-carbon-model med Shimano Ultegra for omkring 15.000-16.000 kr.

Hold godt øje med hvilket kranksæt Cube cyklen er udstyret med. Ofte ser man, at Cube Agree-modeller, der ellers har en Ultegra-gear-gruppe, sælges med et billigere og mindre holdbart FSA-kranksæt i stedet. Er du på udkig efter en brugt Cube Agree i carbon, så husk på at Agree-rammerne før 2013 har suffikset GTC.

 

Serie Model Ramme
Cube Litening Super HPC SL
Super HPC SLT
Super HPC Race
Super HPC PRO
Toprammen inden for Cube Cykler: Cube Litening

Cube Litening

Cube Agree GTC
GTC SL
GTC Pro
GTC Race
Pro
SL
Cube Agree

Cube Agree

Cube Attain GTC

 

 

Race (Carbon)
Pro (Carbon)
SL (Carbon)
Cube Attain GTC

Cube Attain GTC

Cube Attain HPA

 

 

Race (Alu)
Pro (Alu)
SL (Alu)
Cube Attain HPA

Cube Attain HPA

Cube Peloton

 

Ikke længere i produktion

Race (Alu)
Pro (Alu)
SL (Alu)
Cube Peloton racercykel

Cube Peloton

Cube Aerium
(Enkeltstartscykel)
HPC
Pro (Alu)
Race (Alu)
Cube Aerium - Enkeltstartsmodel inden for Cube racercykler

Cube Aerium