Colnago Cykler - C60 - den nye topramme

Colnago C60 – næste generation af den berømte C-serie

Colnago er et af de mest kendte italienske cykelmærker i verden, og Colnago cykler og er sammen med Bianchi, Wilier og Pinarello de italienske racercykler, man oftest støder på på de danske landeveje. Colnago blev grundlagt af Ernesto Colnago i 1954 i byen Cambiago tæt på Milano. Ernesto Colnagos egen karriere som cykelrytter blev stoppet i 1951 af et voldsomt styrt, hvor han brækkede benet. I stedet åbnede Colnago sin første cykelbutik på 25kvm på Via Garibaldi nr. 10 i Cambiago.

I 1954 byggedes den første Colnago cykel, og Ernesto Colnago blev ansat som cykelmekaniker for Nivea-holdet i 1955, hvor han blandt andet samlede den cykel, som Fiorenzio Magni vandt Giro d’Italia på det år.

I 1962 skiftede Colnago til Molteni-teamet, hvor han senere blev mekaniker for legendariske Eddy Merckx.

I 1970 blev Colnagos logo skabt. VM-regnbuen kombinerede med spar es-ikonet, der både skal symbolisere forårets blomster, der blomstrer i San Remo, og samtidig Ernesto Colnagos mål om at være et es inden for cykelsporten.

Op gennem 1970erne og 1980erne fejrede Colnago cykler store triumfer, båret frem af store navne som Giovanbattista Baronchelli, Giuseppe Saronni og Joop Zoetemelk. Sidstnævnte blev en højst uventet verdensmester i landevejscykling i 1985 på en Colnago.

I 1990erne blev succesfulde for Colnago. Man blev sponsor for de italienske storhold Ariostea og Mapai, og sejrene kom i hus i en lind strøm. Moreno Argentin og Rolf Sørensen kørte for Ariostea, mens ryttere som Johan Museeuw, Andrea Tafi, Franco Ballerini, Michele Bartoli, Abraham Olano, Fernando Escartin og Tony Rominger tørnede ud for Mapai i den periode – alle på Colnago cykler. Så det er store navne, der forbindes med Colnagos racercykler og været med til at sikre Colnago en plads i cykelhistorien.

 

Colnago cykler i carbon

Colnago cykler hører til blandt de klassiske italienske racere

Colnago CX Zero – en fryd for øjet!

Colnago var frem til 1980erne kendt for deres stål-rammer i høj kvalitet, men man har aldrig været bange for at eksperimentere, når det gjaldt cykler. I 1987 lavede Colnago den første racercykel-prototype i carbon. Man så straks fordelene ved carbon/kulfiber stel, og i 1989 – året for Colnagos 35 års jubilæum – kom den første Colnago carbon-racercykel, Colnago C35. C35eren med det buede overrør er siden blevet både beundret og forsøgt kopieret af mange.

I dag laver Colnago cykler fortrinsvist i carbon, men man har dog stadig en aluminiums-ramme og stål ramme i racercykel-sortimentet.

 

Hvor kan man købe Colnago cykler?

Flere af de engelske online-cykelbutikker forhandler Colnago cykler i flere prisklasser. Se udvalg og priser på Colnago cykler hos ChainReaction, Wiggle, Tweeks Cycles, eller Evans Cycles.

 

Colnago racercykel-modeller

Colnago fremstiller racercykler i flere prislejer, men Colnagos racercykler hører til i den dyre ende. Eksempelvis koster en Colnago AC-R-racercykel med Shimanos 105 gear-gruppe og billige cykelhjul over 18.000 kr. Vælger man fx. en ramme med samme gear-gruppe fra Canyon cykler eller Focus cykler, kan man få en racercykel 5.000-6.000 kr. billigere. Endda med bedre gear og hjul! Som altid når man har med high-end cykelmærker som Colnago og fx. Pinarello, Specialized eller Cannondale at gøre, gør man klogt i at overveje, om man vil betale ekstra for “mærkevaren”, eller om man vil sikre sig mest muligt udstyr for pengene.

Læs eventuelt mere om dette i vores guide Værd at vide når du skal købe en racercykel.

Colnagos racercykler er inddelt i kategorierne Racing, Endurance, og Classic.

 

Serie Ramme Beskrivelse
Colnago C60(Racing) Carbon Ramme-pris: ca. 33.000 kr.
Carbon-rørene er samlet med “muffer”.
Skrårøret er tykkere end på C59.
Colnago CLX 3.0
(Endurance)
Carbon Ramme-pris: ca. 17.000 kr.
Monocoque-ramme (helstøbt carbon). Rammen kan monteres med både almindelige og elektroniske gear (både Shimanos Di2-gear og Campagnolos EPS-gear).
Tilgængelige størrelser:
42, 45, 48, 50, 52, 54, 57, 59 (alle med sloping).
Colnago Concept Carbon Information følger
Colnago V1R Carbon Information følger
Colnago C-RS Carbon Information følger
Colnago A1R Carbon Information følger
Colnago C59(Racing)

Ikke længere i produktion

Carbon Ramme-pris: ca. 30.000 kr.
Carbon-rørene er samlet med “muffer”.Rammen fås i to versioner, enten til almindelige eller elektroniske gear (både Shimanos Di-gear og Campagnolos EPS-gear passer)Kan også fås med skivebremser.
Colnago M10s(Racing)

Ikke længere i produktion

Carbon Ramme-pris: ca. 23.000 kr.
Monocoque-ramme (helstøbt carbon).Kronrøret er en anelse kortere end på CX Zero, hvilket giver rytteren en anelse mere foroverbøjet position på cyklen.Rammen kan monteres med både almindelige og elektroniske gear (både Shimanos Di-gear og Campagnolos EPS-gear).
Tilgængelige størrelser:
42, 45, 48, 50, 52, 54, 56, 58 (alle med sloping.)
Colnago CX Zero(Endurance)

Ikke længere i produktion

Carbon Ramme-pris: ca. 20.000 kr.
Tidligere top-rammen inden for Endurancen-serien, som fokuserer mere på komfort.Kron-røret er længere end på Race-rammerne (C-serien og M10s).
Det er også muligt at montere 25mm dæk i stedet for standard 23mm.
Tilgængelige størrelser:
42, 45, 48, 50, 52, 54, 56, 58 (alle med sloping.)
Colnago AC-R
(Endurance)

Ikke længere i produktionCarbonPris ikke tilgængelig. Fås monteret med Shimano Ultegra 11s, Shimano 105 eller Campagnolo Veloce, og således i mellem-prisklassen hos Colnago. I følge hjemmesiden skulle 2014-modellerne dog kunne monteres med Shimanos og Campagnolos elektroniske gear-grupper også.Monocoque-ramme (helstøbt carbon).Tilgængelige størrelser:
42, 45, 48, 50, 52, 54, 56, 58 (alle med sloping.)Colnago Strada-SL
(Endurance)Ikke længere i produktionAluminiumPris ikke tilgængelig.
Strada-SLs aluminium-ramme vejer under 1.200 gram og fås med carbon-forgaffel.Tilgængelige størrelser:
42, 45, 48, 50, 52, 54, 56, 58 (alle med sloping.)
Formentlig den billiste Colnago racercykel på markedet.Colnago Master
(Classic )Ikke længere i produktionStålPris ikke tilgængelig.
For racercykelinteresserede der hylder retro-looket er Colnago Master et must!
80er-look’et er ikke til at tage fejl af.
Colnago Master kommer i 16 forskellige størrelser og tre farvekombinationer.