Centurion Gigadrive Disc Team - topmodellen blandt Centurion racercykler

Centurion Gigadrive Disc Team

2016 markerede 40 års jubilæet for den tyske cykelproducent, Centurion. Firmaet blev grundlagt i 1976 i Magstadt nær Stuttgart. Centurion-fabrikken ligger således mellem konkurrenterne Storck i Frankfurt og Corratec i München. Læs mere om tyske cykelmærker.

Centurions fødebys bakkede terræn i Sydtyskland er ikke tilfældig. Det var mountain bikes, der satte Centurion cykler på landkortet. De var blandt de første til at bringe den amerikanske mountain bike-trend til Tyskland.

Centurion monterede cyklerne med japanske kvalitetsdele – måske for at give cyklerne et eksotisk “touch” i konkurrencen med de dominerende italienske konkurrenter. Senere udvidede man sortimentet, og i dag fremstiller Centurion stort set alle former for cykler, inklusive el-cykler, full-suspension og hardtail mountain bikes, og børnecykler.

 

Centurion racercykler – to serier

Centurion racercykler er inddelt i to serier, aluminium-serien Hyperdrive og carbon-serien Gigadrive.

 

Hyperdrive-serien (Centurions aluminium-racer-serie)

Centurion Hyperdrive hedder Centurions alu-serie. I serien findes 4 modeller:

Centurion Hyperdrive 2000 – Monteret med Shimano Tiagra gear og med en vægt på 9,4 kg er Hyperdrive 2000 Centurions entry-level racer. Prismæssigt ligger den på lige omkring 7.500 kr., men den kan formentlig fås på udsalg hos tyske forhandlere til omkring 6.000 kr.

Centurion Hyperdrive Disc 3000 – Denne model har fået en betydelig opgradering i forhold til gear. Den er monteret med Shimano 105-gear og hydrauliske skivebremser. Det har medvirket til at bringe vægten ned på 9 kg., men prisen er også væsentlig højere. Hyperdrive Disc 3000 ligger normalt på ca. 13.000 kr., men kan formentlig fås på udsalg til omkring 10.000 kr.

Centurion Hyperdrive 4000 – Prismæssigt set ligger Hyperdrive 4000 tæt på Hyperdrive Disc 3000. Gear-gruppen er bedre (Shimano Ultegra), og vægten er nede på 8,3 kg. Man må så undvære skivebremser.

Centurion Hyperdrive Disc 4000 – Vil man have skivebremser, kan man så vælge Hyperdrive Disc 4000, som er den dyreste af Centurions alu-racere. Den vejer 8,8 kg., er monteret med Shimano Ultegra, men i forhold til Hyperdrive 4000 har den et bedre hjulsæt og skivebremser. Prisen ligger normalt på ca. 17.000 kr., men på udsalg bør man kunne få den til ca. 12.500 kr. i tyske webshops, såsom Raddiscount.de.

 

Gigadrive-serien (Centurions carbon-racercykel-serie)

Gigadrive-serien med carbon-stel kommer i 3 modeller:

Centurion Gigadrive 4000 – Monteret med Shimano Ultegra gear og Fulcrum Racing 7-hjul og en vægt på 7,8 kg. Prisen ligger lige over 20.000 kr., men på udsalg kan den formentlig godt komme ned i ca. 15.000 kr.

Centurion Gigadrive Disc 4000 – Også Disc 4000 har Shimano Ultegra-gear, men hjulsættet er et DT Swiss R23-hjulsæt, og der er tilføjet skivebremser. Vægten er lidt større (8,1 kg.) Gigadrive Disc 4000 kommer op på lidt over 25.000 kr., men også den kan fås på udsalg ind i mellem, formentlig til omkring 17.000 kr. i Tyskland.

Centurion Gigadrive Disc Team – Gigadrive Disc Team er topmodellen blandt Centurion racercykler. Den er monteret med Shimano Ultegra Di2-gear (Shimanos elektroniske gear-gruppe) og DT Swiss RC38 Spline-hjul. Den har desuden skivebremser, og vejer 7,5 kg. Prisen er lige over 40.000 kr., men den kan fås til store udsalgsrabatter, hvis man ser sig for.

 

Hvor kan man købe Centurion racercykler?

Centurion cykler kan bl.a fås hos Raddiscount.de. Priserne overfor er taget fra deres website, så der tages forbehold for ændringer.