Cannondale cykler bygges i Taichung i Taiwan

Cannondale SuperSix

Cannondale fremstiller flere forskellige slags cykler, herunder både mountainbikes, cykelcross-cykler, triathlon-cykler og racercykler. Cannondale har hovedsæde i Bethel i Connecticut, USA, og blev grundlagt i 1971. Navnet er taget fra navnet på togstationen Cannondale i byen Wilton, Connecticut. I 1983 begyndte Cannondale at fremstille racercykler i aluminium på den daværende fabrik i Bedford, Pennsylvania. Rørene på Cannondales aluminium-stel var oversized for at tilføre ekstra stivhed til rammen.

I 2004 begyndte Cannondale at inkorporere carbon i deres racercykler, først enkelte dele og siden hele rammesæt. Cannondale er i dag ejet af Dorel Industries, der blandt andet også ejer GT cykler, og fremstilling og samling af Cannondale cykler foregår nu i Taichung i Taiwan – hvor i øvrigt også en række Fuji cykler produceres.

Oversigt over Cannondale cykler

Cannondale laver racercykler i både carbon og aluminium. Generelt set hører Cannondale til i den dyrere ende, når det gælder racercykler, og selv budget-rammen inden for Race/Elite-serierne, CAAD8, koster omkring 9.000 kr. med Shimano 105 gear og Alex-hjul. Cannondale CAAD10 i aluminium koster omkring 17.000 kr. i England.

Nedenfor finder du en oversigt over Cannondales racercykel- modeller:
Serie Rammemateriale Beskrivelse

Cannondale SuperSix EVO

(Race/Elite)

Carbon Cannondales topramme.Køres blandt andre af rytterne på World Tour-holdet Cannondale. Skal man have fingrene i en Cannondale SuperSix EVO med SRAM Red-gear og topklasse-hjul, løber det helt op i omkring 80.000 kr.!

Cannondale SuperSix

(Race/Elite)

Carbon En Cannondale SuperSix med SRAM Red gear og Mavic Ksyrium Elite cykelhjul kan fås for ca. 34.000 kr.(set på Evans Cycles engelske hjemmeside)Med Shimano Ultegra-gear og Mavic Aksium-hjul kan en Cannondale SuperSix godt findes på tilbud til omkring 18.000 kr.

Cannondale CAAD10

(Race/Elite)

Aluminium CAAD står for “Cannondale Advanced Aluminum Design”.CAAD10 er Cannondales bedste aluminiumsramme, i en kvalitet der formentlig overgår en lang række fabrikanters carbonrammer.Forgaffel i carbon skal sikre en bedre stødabsorbering.CAAD10 fås oftest med Shimanos Dura Ace, Ultegra eller 105 gear-grupper.

Cannondale CAAD8

(Race/Elite)

Aluminium CAAD8, den billigste af Cannondales race/Elite-serier, fås oftest med Shimano 105-gear eller billigere gear-grupper som Shimano Tiagra og Shimano Sora.En Cannondale CAAD8 med Shimano 105 gear og Alex-hjul fås for ca. 9.000 kr.

Cannondale Synapse

(Performance)

Carbon / Aluminium Synapse er Cannondales performance-serie med fokus på komfort.Bygget til de hårde, krævende brosten i Flandern.Synapse fås både med carbon- og aluminiumstel.Aluminium-modellen er Cannondales billigste ramme og fås oftest bygget op med Shimano 105, Tiagra eller Sora-gear.En Cannondale Synapse i aluminium kan fås for omkring 5.000 kr. med Shimano Sora-gear og er formentlig den billigste Cannondale racercykel, man kan få.En Cannondale Synapse Carbon med Shimano 105-gear og Shimano RS10-hjul kan fås for ca. 15.000 kr.
(Begge set på Evans Cycles’ hjemmeside i England)

Hvor kan man købe Cannondale cykler?

Flere cykelforretninger i Danmark forhandler Cannondale cykler, men der er ofte lidt at spare ved at handle i udlandet. Evans Cycles og Tredz.co.uk i England fører Cannondale cykler. De leverer til Danmark.

Tjek eventuelt også udvalget hos Cykelexperten i Danmark