BMC cykler fremstilles i Schweiz i byen Grenchen, ca. 30 km nord for hovedstaden Bern. BMC bygger udelukkende high end cykler, og selv de billigste modeller af BMC cykler er forholdsvis dyre. BMCs carboncykler fås som minimum med Shimano 105-gear-gruppe. Udover racercykler laver BMC enkelstarts-serien Timemachine og banecykel-serien TR, samt flere mountainbike-serier.

BMC cykler har rammer, der er let genkendelige på den lille trekantssammenføjning mellem saddelrøret og overrøret.

BMC racercykler er let genkendelige på den lille trekantssammenføjning mellem saddelrøret og overrøret.

BMC (Bicycle Manufacturing Company) blev egentlig skabt af amerikaneren Bob Bigelow i 1986, men det var først i 2002, at den schweiziske cykelproducent for alvor gjorde sig bemærket med toprammen Teammachine SLT01, som blev kørt af det schweiziske storhold, Phonak, der har haft ryttere som Oscar Camenzind og Oscar Perreiro i folden.

I 2007 blev BMC sponsor for holdet BMC Racing, der startede sin stor-satsning i 2010 ved at skrive kontrakt med en række store ryttere, bl.a. ex-verdensmester Allessandro Ballan, Lance Armstrongs tro væbner George Hincapie, og den forsvarende verdensmester Cadel Evans. Evans forbedrede som bekendt sine to andenpladser i Tour de France (2007 og 2008) med den samlede Tour-sejr i 2011.
BMC holdet er et af de stærkeste hold på World-tour’en med navne som én-dags-specialisten Philippe Gilbert, klassement-håbet Tejay Van Garderen, og tempo-specialisten Taylor Phinney. Så holdet har andre end Cadel Evans at spille ud med i de store løb.

BMC markedsfører deres cykler på klassiske schweiziske “urmager-dyder” dyder som kvalitet og præcision, og deres bevidste satsning på sponsorater har været kraftigt medvirkende til, at kendskabet til det schweiziske cykelmærke er steget støt de senere år. Og selvom BMC måske endnu ikke er blandt de mest kendte cykelmærker inden for racercykler, varer det måske ikke længe, før de er lige så store som fx landsmændene fra Scott.

BMC cykler kan findes både i danske og engelske cykelforretninger – se eventuelt udvalget hos Slane Cycles.

BMC cykler – racermodeller

BMC cykler ligger som nævnt i den dyre ende. Som hovedregel holder BMC deres racercykler i lidt konservative farvevariationer – mest sort/rød og sort/hvid.

 

Serie Beskrivelse Billede
BMC impec impec er toprammen blandt BMCs racercykler og den cykel, som de professionelle på BMC Racing kører på.
BMC impec er BMCs topramme inden for racercykler

BMC impec er BMCs topramme inden for racercykler

BMC teammachine BMC teammachine er BMCs såkaldte Altitude-serie. Her er fokus lagt på at køre opad, og målgruppe er klatrere. Opbygget med Shimano Dura Ace Di-2 er vægten imponerende 6,25 kg, hvilket faktisk er lettere end impec-serien.
BMC teammachine

BMC teammachine

BMC granfondo BMC granfondo fås i to serier, GF01 i carbon og GF02 i aluminium. Serien kaldes Endurance og fokus er lagt på komfort på hårde landeveje, fx. brosten.Geometrien er mere slopet, og knap så foroverbøjet som racer-modellerne. granfondo-serien henvender sig derfor mest til motionist-segmentet. BMC GF01 vejer under 7 kg med Shimano Dura-Ace. Læs mere om sloping på racercykler.
BMC granfondo - den billigste serie af BMC racercykler

BMC granfondo, her med skivebremser. Bemærk den slopede geometri