Cykling er som skabt til gode mobil apps. Og de mobile apps gør det ekstra sjovt at bruge cykling som træningsform, da man kan kortlægge og planlægge sin træning  næsten ned til den mindste detalje.

Blot man har en smartphone, naturligvis.

Der er store forskelle på, hvad brugere forventer af deres mobil-apps til cykling, og ud fra kommentarerne i henholdsvis Google Play og Appstore svinger det også meget, hvad brugerne anser for de mest uundværlige features. Så man skal nok prøve et par mobil-apps til cykling, før man finder den, man synes er bedst,

Herunder præsenterer vi et par mobil-apps til cykling.

Mobil-apps til cykling: Endomondo

Endomondo - en af de bedste mobil-apps til cyklingEndomondos mobil app fungerer perfekt sammen med websitet. Man opretter en profil og får dernæst mulighed for at logge sin træning. I kalender-oversigten kan man nemt overskue sin træning og klikke ind på de enkelte træningspas og se detaljer så som gennemsnitsfart, topfart, højdemeter, kalorieforbrug osv. Man kan manuelt oprette et træningspas eller benytte app’en og mobilens GPS.

Udover cykling kan man oprette træningspas for langt de fleste idrætsgrene.

Man kan så overblik over sin træning og progression via en masse fine grafer, hvilket gør træningen ekstra motiverende.

En anden fin feature er muligheden for at linke til andre brugere af Endomondo og således følge med i ens venners træning. Man kan kommentere hinandens resultater, oprette udfordringer med mere.

Træningskalenderen i Endomondo

Træningskalenderen i Endomondo

Man har også mulighed for at logge ind med sin Facebook-profil og dele sine træningspas med ens Facebook-venner.

Det er gratis at oprette en Endomondo-profil, og mobil app’en er også gratis.

Besøg Endomondos hjemmeside.

Man kan også købe en Pro-udgave med udvidede funktioner.

Forskellen på Endomondos gratis app og Pro versionen:

Pro versionen af Endomondo indeholder disse ekstra funktionaliteter i forhold til den gratis version:

  • Beat Yourself: Mulighed for at vælge et tidligere træningspas og få audio-coach’ens hjælp til at forbedre sin tid.
  • Time Goal: Mulighed for at angive en tid som mål for et træningspas og få audio-coach’ens feedback undervejs og hjælp til at nå målet.
  • Calorie Goal: Mulighed for at angive kalorieforbrug som mål for et træningspas og få audio-coach’ens feedback undervejs og hjælp til at nå målet.
  • Low Power Mode: Batterisparefunktion (kun Android og Blackberry)
  • Graphs: Se forskellige grafer (omgangstid, fart, højde osv) – kun Android 2.1+, Blackberry 4.3-7.0 og iPhone 3G og op.
  • Interval træning: Vælg et fastlagt intervaltræningsprogram eller lav dit eget.

 

Mobil-apps til cykling II: MyTracks

MyTracks-App'en har fine statistikværktøjer

MyTracks-App’en har fine statistikværktøjer

MyTracks er Googles træningsapp til Android. Også med MyTracks kan du få overblik over dine træningspas og på den måde holde øje med dine præstationer. Du kan se præstationsgrafer på telefonen og eksportere til fx. Google Maps eller Google Docs.

Også MyTracks giver dig mulighed for at dele dine træningspas med dine venner på fx. Facebook, Google+, Twitter – eller via din Gmail.

Du kan også tilslutte en pulsmåler og indkorporere din puls med dine øvrige trænings-statistikker. En anden fin feature er muligheden for at se, hvilken kadence du har kørt med.

MyTracks er en gratis mobil app, der hentes i Android Market.

Læs mere om MyTracks.

 

 

Mobil-apps til cykling III: Garmin Fit

Garmin er en af de mest populære apps til cykling

Især kortdelen er god i Garmins cykel-app

Garmin har lavet en af de mest populære  mobil-apps til cykling. Med Garmin Fit kan du se din fart, den distance du har kørt, se din rute på et kort, samt se hvor mange kalorier, du har forbrændt.

Såfremt din telefon er ANT+-aktiveret, kan Garmin Fit tale sammen med fx. en pulsmåler. Du kan også få mulighed for at se kadence.

Garmin Fit koster 6 kr. i Google Play og kræver, at din smartphone minimum har Android 2.1 styresystem. Du kan også tilkøbe LiveTrack-funktionen, der gør det muligt at dele træningspas med vennerne, så de kan følge med i din træning.

Garmins mobil cykling app får dog ret blandede brugeranmeldelser.

Læs mere om Garmin Fit.