ingen vil nok påstå, at cykeltøj er specielt pænt. Til gengæld er det særdeles funktionelt og helt og aldeles nødvendigt, når du kører racercykel. Det skal sidde tæt til kroppen af hensyn til vindmodstanden. Og man skal ikke undervurdere, hvor meget cykeltøjet faktisk betyder for vindmodstanden, og i sidste ende hvor hurtigt man kører. Undersøgelser viser f.eks. forskelle mellem løst og stramt cykeltøj kan betyde op imod 4-5 minutter på 100 km!  Læs mere om udstyr og vindmodstand i blogindlægget Aerodynamik betyder alt.

Samtidig er det vigtigt, at cykeltøjet er af en vis kvalitet og lavet således, man kan komme af med sveden, så man ikke bliver kold.

Her på siden har vi samlet en lille oversigt over det vigtigste cykeltøj. Læs dog også gerne artiklen Det vigtigste cykeludstyr når du skal i gang.

Cykeltøj på nettet

Cykeltøj er oftest billigere at købe i udlandet, og hvis man kender sin størrelse, er det nemt og effektivt at hente cykeltøj på nettet.

Udover at tjekke de mange gode, brugervenlige engelske online-butikker kan det ofte betale sig at kaste et blik på udvalget hos de tyske cykelbutikker, fx. Raddiscount.de, Toma-Versand.de,  Lucky-Bike.de eller Boc24.de. I Danmark er Cykelpartner.dk og Sportmaster.dk værd at tjekke.

 

Cykelbukser

Cykelshorts

Cykelbukser/Cykelshorts med seler er klart at foretrække.

Cykelbukser er absolut ikke pæne. Men der er altså flere grunde til, at alle cykelryttere kører med dem. For det første er cykelbukser udstyret med en pude, der gør det mindre smertefuldt at sidde på de hårde sadler, som racercykler har. Derudover er giver de mindre luftmodstand.

Cykelbukser med seler – såkaldte bibs – er klart at foretrække, da de holder sig på plads under kørslen.

Cykelbukser findes i mange forskellige kvaliteter, tykkelser og mærker, og man kan få dem som shorts, som knickers (3/4-længde) og i fuld længde til de kolde efterårs- og vinterture. Læs mere om cykelbukser.

Se udvalget af cykelbukser hos:
Wiggle.co.uk  |  Chain Reaction Cycles  |  Evans Cycles  |  Raddiscount.de  |  Lucky-Bike.de  |  Tredz.co.uk    |   Sportmaster.dk

 

Cykeltrøjer

Cykeltrøje

God pasform og lommer er det vigtigste på en cykeltrøje.

Cykeltrøjen er en vigtig del af dit cykeltøj. En cykeltrøjes vigtigste elementer er lommerne, der sidder på ryggen for at mindske vindmodstanden. Eftersom bukserne ikke har lommer, er det vigtigt at have mulighed for at have ting med på turen.  Der findes cykeltrøjer, der også har en lomme med lynløs, der er velegnet til nøgler, Dankort o. lign. Mange foretrækker desuden trøjer med en hel lynlås foran, så man kan lufte ud på varme dage.

Det er en god idé at finde en trøje, der hverken er for lille eller for stor. Og en trøje i tydelige farver er desuden værd at overveje, hvis du kører om vinteren eller om aftenen, da du ellers kan være svær at se for bilisterne.
Læs mere om cykeltrøjer.

 

Se udvalget af cykeltrøjer hos:
Wiggle.co.uk  |  Chain Reaction Cycles  |  Evans Cycles  |  Tweeks Cycles  |  Tredz.co.uk   |  Sportmaster.dk

 

Se ProBikeKits udvalg

Cykelholdenes tøj

Er du ude efter de cykeltrøjer eller det cykeltøj, som
de professionelle ryttere kører med - fx. i Tour de France -
kan du også prøve at kigge på ProBikeKit.com. De har et stort udvalg i Tour-holdenes cykeltrøjer.
Se ProBikeKits udvalg

Baselayer – svedtrøjer

En baselayer svedtrøje er et uundværlig stykke cykeltøj.

En baselayer svedtrøje er et uundværlig stykke cykeltøj.

Det inderste lag cykeltøj er vigtig for komforten, da det er det lag, der sørger for at sveden transporteres væk fra kroppen i forbindelse med cykling, så man ikke begynder fryse.
Baselayer-trøjer findes i mange udformninger.

Nogle har korte ærmer, andre har lange ærmer. Nogle er nærmest en netundertrøje, der mest bruges i varmt vejr. Andre er tykkere, varmere, og minder mere om skiundertrøjer.

Det er godt at have flere varianter at vælge i mellem, så man kan have det på, der passer til vejret.

 

Se udvalget af baselayers/svedtrøjer hos:
Chain Reaction Cycles   |   ProBikeKit.co.uk   |  Tredz.co.uk   |    Evans Cycles  |  Tweeks Cycles

I øvrigt: Glem ikke cykelhandsker!