Flandern Rundt – Ronde van Vlaanderen – køres en uge før Paris-Roubaix og er ligesom det løb kendt for de adskillige brostenspassager undervejs. Flandern Rundt er imidlertid et noget andet løb end Paris-Roubaix, i det det indeholder langt flere stigninger, og selvom de brostensbelagte passager ofte er i slem forfatning, er de trods alt bedre end i Paris-Roubaix.
Løbet blev kørt første gang i 1913 og er blevet kørt hvert år lige siden, på nær 1915-1918 hvor det ikke blev afholdt på grund af Første Verdenskrig.

Belgisk dominans

Flandern Rundt har historisk set været domineret af de belgiske cykelryttere i endnu højere grad end Paris-Roubaix. Med 67 belgiske sejre op til 2011 er der langt ned til italienernes 10 sejre. 3 af disse italienske sejre blev i øvrigt hentet af én mand, nemlig Fiorenzo Magni, der vandt tre år i træk, fra 1949 til 1951. Magni var kendt som “den tredje mand” i italiensk cykelsports guldalder, der ofte eksemplificeres af rivaliseringen mellem Coppi og Bartali.

Endnu har ingen rytter opnået mere end 3 sejre i denne forårsklassiker. Tre belgiere har dog gjort Magni kunsten efter og sejre tre gange i løbet. Achiel Buysse i begyndelsen af 1940erne, Eric Leman i starten af 1970erne og Johan Museeuw i 1990erne.

Efter årtusindskiftet er belgiernes dominans fortsat, og de kommende sæsoners udgaver af Flandern Rundt vil formentlig byde på en skarp belgisk duel mellem Tom Boonen og Stijn Devolter. Tom Boonen sikrede sig i 2012-udgaven af Flandern Rundt sin tredje sejr, mens Devolter fortsat har to sejre på CVet.

Danske ryttere i Flandern Rundt

Rolf Sørensen er den eneste danske cykelrytter, der har formået at vinde Flandern Rundt. Det lykkedes ham i 1997. Men også en anden dansk rytter, Jesper Skibby, har sat sit præg på løbet. I 1987styrtede han voldsomt på den berygtede Koppenberg-stigning, og hans cykel blev kørt over af en følgebil. Koppenberg blev efterfølgende taget ud af ruten, indtil belægningen blev restaureret, og Koppenberg kunne vende tilbage til Flandern Rundt igen i 2004.